Obrovský skandál královské rodiny! Ostuda před celým národem!

 Celebrity 
11. února 2016 15:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Infantka Cristina španělskému království dělá tak trochu ostudu Wikipedie, Shutterstock
Poprvé od znovuobnovení monarchie v roce 1975 je ve Španělsku obviněn z trestného činu člen královské rodiny! Černou ovcí španělské královské rodiny se stala princezna Cristina, která čelí obvinění z daňových podvodů.

U španělského soudu v těchto dnech probíhá líčení v takzvané kauze Nóos, která vypukla před pěti lety. V ní je princezna Cristina spolu s dalšími 17 lidmi obžalována z daňových podvodů. Za velkého zájmu médii začaly výslechy, které potrvají až do 26. února. Sestra španělského krále je obžalována ze dvou daňových podvodů. Obvinění z praní špinavých peněz byla zproštěna.

Manžel princezny Cristiny, bývalý vrcholový házenkář Iňaki Urdangarin, zproněvěřil peníze z nadace na podporu sportovců. Celkem se má jednat o sumu asi šest milionů eur, tedy zhruba 162 milionů Kč. Vyvádění peněz z nadace se podle vyšetřovatelů dělo přes firmu, ve které Cristina figurovala jako spoluvlastník. V případě prokázaní spoluviny hrozí princezně až osm let vězení.

Infantka Cristina, princezna bourbonská a řecká, je až šestou v nástupnické linii. Do loňského června užívala i titul vévodkyně z Palmy, který jí ale sebral její bratr, současný španělský král Felipe VI., který na španělském trůnu nahradil jejich otce Juana Carlose I.

Když si v roce 1997 brala Cristina bývalého reprezentanta v házené Iňakiho Urdangarína, byla jejich pohádková svatba v celém království obrovskou událostí. Nyní se v hledáčku médií prominentní pár ocitá znovu. Bohužel v pozici obžalovaných.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít