Herečka, která nikoho nepustí ke slovu, oslavila 80!

 Celebrity 
15. března 2015 04:35 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Miriam Kantorková oslavila životní jubileum magnusfilm
Ve zdraví se dožila 80 let. Miriam Kantorková platí za herečky, které prý nikoho z okolí moc nepustí ke slovu, a když, tak jen pokud se zrovna nadechnou. Představitelka dnes už spíš babiček, nebo tetiček má energie na rozdávání.

V mládí hrála hádavé, uštěkané nebo naopak vilné ženy. Díky svému dobře rostlému poprsí byla obsazována i do erotičtějších scén. Později se přesunula do rolí starších dam, kmoter či babiček. Například u režiséra Zdeňka Trošky si zahrála ve Z pekla štěstí, naposledy v komediích Babovřesky.

„Baví mě to, a dokud můžu, ráda jdu před kameru. Jsem ráda mezi lidmi a spolupráce s panem Troškou je pohádka, i když netočí třeba právě pohádku,“ pochvaluje si Kantorková, která si do dalších let přeje hlavně zdraví.

Je dvakrát rozvedená, má dceru a vnoučata. A když nejezdí zájezdová představení nebo něco netočí, sbalí se a do Podkrkonoší prchá na svou poloroubenou chalupu, kde je práce vždycky dost.

Začínala nejen jako herečka, ale i jako moderátorka a zpěvačka. Studovala dálkově Damu. Byla ve třídě vynikajícího herce a profesora Miloše Nedbala. Učila ji Vlasta Fabianová nebo Radovan Lukavský. Stála u zrodu poetické kavárny Viola. Má za sebou desítky různých rolí. Ráda si povídá a jak říkají její kolegyně, když se chtějí dostat ke slovu, musejí vystihnout chvíli, kdy se Miri právě nadechuje...
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod