Filmové hvězdy - díl druhý: Nejdříve byl idolem, poté se zhyzdil drogami a plastickými operacemi...

 Celebrity 
22. října 2014 09:10 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Mickey Rourke Shutterstock
Přestože život slavných vypadá zpovzdálí jako sen, opak je často pravdou! A tak se ani herci nevyhnou každodenním potížím a chybám, které je mohou svést až na samotné dno. Tři zajímavé hvězdy stříbrného plátna jsme vám vybrali a postupně se s námi můžete na jejich životy podívat zblízka!

Mickey Rourke
Vzestupy a pády provází tohoto herce takřka celý život, i když poslední dobou se zdá, že se na něj konečně usmálo štěstí. I on, stejně jako Keira Knightley v předchozím dílu, usiloval od dětství o kariéru herce, takže jako rozený Newyorčan vystudoval filmovou a divadelní školu Lee Strasberg Institute.

Mickey zazářil ve filmech Dravé ryby a 9 a ½ týdne a stala se z něj hvězda. Na výslunní se ale neudržel dlouho, takže herectví pověsil na hřebík, začal se věnovat boxu a dopadl podobně jako předtím. Jak rychle jeho boxerská kariéra začala, tak rychle i skončila. Po třech letech v ringu propadl drogám a alkoholu.

Hektický a nezdravý životní styl na Rourkově vizáži moc nepřidal. Spolu s několika plastickými zákroky se ještě víc zhyzdil a přidal si v obličeji několik let. Musíme ale podotknout, že poslední léta se vcelku dal do kupy.

Od roku 2000 se postupně vracel k filmu a mezi ty úspěšné patřilo třeba Sin City, Muž v ohni a další. Vynikl také po boku Keiry Knightley ve filmu Domino, kde spolu s ní byl lovcem odměn a zároveň mladé drsňačce kryl záda. Zajímavostí je, že akční film byl natočen podle skutečných událostí. Skutečný život lovců odměn se promítá i v reality show, která běží na stanici CBS Reality.

Abychom na závěr zmínili v Mickeyho životě trochu toho štěstíčka, tak za zmínku stojí, že roku 2009 byl nominován na Oscara za hlavní roli ve Wrestlerovi a za tu stejnou roli nakonec získal i Zlatý globus.

Třetí filmová hvězda Christoph Waltz zde!
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?