Pro úspěch fotky na Instagramu je nutné zvolit správný popisek a pózu. Víte, co mezi celebritami opravdu frčí?

 Celebrity 
21. srpna 2019 10:35 / Blanka Štiková
  0
📷
16 fotografií v galerii
„Duck face“ neboli takzvané špulení rtů můžete vidět třeba u Kim Kardashian  Instagram
Mnozí tráví většinu času na sociálních sítí. Pro úspěch fotografie na Instagramu je základem zvolit správný popisek a pózu. Víte, co znamenají pojmy jako AB crack, belfie, duck face nebo fish gape? A které celebrity podobným fotografiím propadly?

V instagramovém slovníku někdy není jednoduché se vyznat. Pojďme si tedy objasnit, co jednotlivé výrazy znamenají.

AB crack

Pod hashtagem „abcrack“ sdílejí ženy fotografie svého vypracovaného bříška. Jde o porovnávání čáry, která se při zatnutí břicha tvoří mezi břišními svaly. V „AB crack“ se ukazuje vyrýsované břicho s čárou uprostřed. Tu má například Kylie Jenner nebo Keira Knightley jasně viditelnou.

Belfie

Další mánií jsou takzvaná „belfie“. „Belfie“ fotka je druh selfie, na které se člověk vyfotí s obnaženým pozadím, výraz je složeninou slov „butt" (zadek) a "selfie". Internet ovládají tzv. „fitness girls“, které se chlubí svojí vyrýsovanou postavou a velkým kulatým pozadím. „Belfie“ je oblíbené u českých i zahraničních celebrit. Tento typ fotek sdílí třeba Nicki Minaj, Kim Kardashian, Lady Gaga nebo Kylie Jenner.

Duck face

„Duck face“ v překladu znamená „kachní tvář“, kterou takto našpulená ústa připomínají. Špulení rtů nebo takzvaný „duck face“ je jedním z nejstarších trendů. Ženy ho používají pro optické zeštíhlení obličeje. Tento způsob autoportrétu je nejvíce rozšířený mezi hollywoodskými celebritami a mezi teenagery. Podobné fotky můžete vidět třeba u Kim Kardashian nebo Lady Gagy.

Fish gape

„Fish gape“ je spojení anglických slov „fish“ (ryba) a „gape“ (okounět). Má obličej opticky zeštíhlit, ale je o něco náročnější na provedení než „duck face“. Musíte stáhnout tváře a rty musejí být u „fish gape“ lehce pootevřené, jako byste chtěli říct „U“. Výraz má působit přirozeně smyslně až eroticky. Mezi průkopnice tohoto stylu fotek patří třeba herečky Keira Knightley nebo Jennifer Lopez. Takové fotky má ale i Lady Gaga.

High-five selfie

„High-five“ je anglické označení pro plácnutí si rukama. U této výzvy jde o to, plácnout si sám se sebou, zatímco vás letící mobil ve vzduchu fotí.

One finger selfie

„The one finger selfie challenge“ neboli „jednoprstová výzva“ je celkem odvážná. Jde o nahé zrcadlové selfíčko, kdy své veškeré intimní partie musíte zakrýt jen jedním prstem díky správně zvoleným úhlům v zrcadle.

Sick-pack

Sick-pack označuje takzvané „buchty“ na břiše. Tyto fotky sdílejí hlavně lidé s vyrýsovanými těly, ať už ženy nebo muži. Příkladem celebrity, která sdílí takové fotky je Cristiano Ronaldo.

Thigh gap

„Thigh gap“ jsou fotografie nohou s jasně viditelnou mezerou mezi stehny zachycené vleže. Pokrčené nohy se mají opírat koleny o sebe a mezi stehny má být jasně viditelná mezera, aby bylo zjevné, že jsou stehna „dostatečně štíhlá“. Slečnám, které těmto fotografiím propadly se říká „mezerářky,“ hraničí však mnohdy se zdravím. Podobnou fotku má i herečka Jessica Alba. Dále čtěte: Kellner, Babiš, Křetínský nebo Bakala? Kdo z Čechů je nejbohatší a jaké jmění má.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47