Striptýz byl její velkou láskou! Za svou vášeň ovšem zaplatila životem.

 Celebrity 
21. října 2014 06:19 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Vynálezkyně striptýzu Profimedia
Před 97 lety byla popravena nejznámější špionka světa známá jako Mata Hari. Popravena byla 15.října1917.

Mata Hari se proslavila jako orientální tanečnice, která na podiu odkládala svoje svršky takovou rychlostí, že zůstala nakonec oděna jen v dlouhých korálích. Dodnes je považována za "vynálezkyni striptýzu". Svoji vášeň pro muže nijak neskrývala, stala se z ní kurtizána a její postelí postupně prošly stovky mužů.

Po vypuknutí první světové války se jejím milencem stal německý důstojník, kterým se Mata Hari nechala naverbovat do služeb německé rozvědky. Krátce poté se nechala v Paříži stejným způsobem zlákat do služeb francouzské tajné služby. Stala se z ní první dvojitá agentka na světě. V posteli to šlo špionce evidentně lépe, než ve zpravodajských službách, neboť krátce po své činnosti byla Mata Hari prozrazena.

Ačkoliv proti ní nebyly téměř žádné důkazy, díky své naivitě, důvěřivosti a neschopnosti rozlišit pravdu od fikce se stále více zaplétala do svých výpovědí. Byla obviněna ze smrti padesáti tisíc vojáků a odsouzena k trestu smrti. Poprava se konala 15. října u zámku Vincennes a špionka, která toho ale ve skutečnosti moc "nevyšpionila", byla zastřelena.

Jako agentka byla Mata Hari mizerná, ale jedno jí upřít nelze. Dodnes je obecně považována za "vynálezkyni" striptýzu. Tak alespoň něco hezkého po ní zůstalo, že pánové?
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008