Tragické osudy dětí v rodině Venduly Svobodové. V dětství jí zemřel bratr, v dospělosti dcera.

 Celebrity 
12. dubna 2014 07:02 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dodnes se s tím úplně nevyrovnala, ale snaží se... Foto: Kapka naděje
Před 14ti lety zažila Vendula Svobodová bolest, na jakou do smrti nezapomene – na leukémii jí zemřela dcera Klárka. Nedávno si toto smutné období prezidentka nadace Kapka naděje trochu připomněla. Fond na chvíli spojil své síly s designovým studiem Kare a 10% z prodeje tento týden jde na zútulnění společných prostor nemocnic, kde tráví čas rodiče s dětmi.

Když Vendula navštěvovala svoji dceru v nemocnici, vzpomíná, že to prostředí bylo opravdu šílené. „Jistě kde kdo ještě pamatuje umakartové židle. Člověk, jako by se vrátil o deset let zpátky. Tak jsem se aspoň na pokoji snažila dceři vytvořit domácí prostředí. O Vánocích jsem donesla i stromeček, který musel být umělý. Vždycky jsem se snažila, aby tam byl kus osobitosti domova,” popsala Svobodová.

K projektu Kapka domova z Kare se natáčel i reklamní spot, kde se Vendula vrací do období, kdy byla nemocná její Klárka. „Když jsem byla já holka, tak mi moje máma říkala, že nejhorší na světě je přežít svoje vlastní dítě. V té době jsem nevěděla, že jsem měla bráchu, jenž byl starší a umřel, takže tuto skutečnost máme bohužel v rodině,” odhalila Svobodová smutnou rodinnou pravdu.

Bolest ze ztráty dítěte prý člověka totálně sevře, jenže pokud chcete pokračovat v životě, musíte se od toho oprostit. Kapka naděje byla jedna z věcí, která Vendule trochu pomohla zpátky. „Když se ptáte, jestli mě natáčení rozlítostnilo, tak ne. To by musela každá máma na ulici s dítětem. Moje dcera mě opustila, asi to byl osud, a já se snažím s tou bolestí vyrovnávat,” uzavřela prezidentka nadace, která má dnes zdravého syna a pomáhá ostatním vrátit se do života.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod