Co se dělo s Květou Fialovou před smrtí? Rodina ji chtěla dát jinam!

 Celebrity 
13. října 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Květa Fialová zemřela koncem září v nemocnici! ShowPix
Uplynuly dva týdny od úmrtí skvělé české herečky Květy Fialové (†88). Tři roky zápasila s Alzheimerovou nemocí. V domění, že je o ní v průhonickém Alzheimercentru skvěle postaráno žili asi všichni, hlavně rodina a přátelé. Jenomže vše mohlo být jinak. Proč chtěla dcera Zuzana maminku přemístit jinam?

Herečka zemřela v nemocnici na celkové selhání organismu po prodělaných mozkových příhodách a celkovém vyčerpání. Ještě než se tam dostala, byla v zařízení specializovaném na tuto nemoc. Bylo tam o ni co se týče čistoty, jídla, tepla a všeho základního dobře postaráno. Přesto, jak řekla SEDMIČCE dcera Zuzana Hášová, nebyla se vším spokojená. 

„V poslední době jsem skutečně péči o maminku nepovažovala za adekvátní a vážně jsem uvažovala o jiném zařízení, kam bych ji mohla převézt,” svěřila se Hášová, která si jen myslí, že některé věci by mohly být jinak.

Možná i proto, že cena, jakou klienti platí v domově, tedy okolo 30 tisíc měsíčně, by měla odpovídat více než nadstandardní péči nejen o Květu Fialovou, ale o všechny klienty. 

Co taky vadilo Hášové, ale třeba i blízkým přátelům, bylo jakési “nerespektování soukromí” „Rozzlobil jsem se, když jsem i přes výslovné přání rodiny nemocnou paní Květu nefotit, viděl snímky v bulvárních novinách. Zástupci Alzheimercentra však údajně tvrdili, že novináři se do objektu dostali bez jejich vědomí,” prozradil i blízký hereččin přítel, herec Josef Kubáník, který nemocnou Fialovou pravidelně navštěvoval. Zvlášní třeba bylo to, že jeho se mnohdy personál ptal, kdo je a za kým jde, ale cizího fotografa, nejspíš až na pokoj i na zahradu objektu, v klidu někdo pustil. „Tyto výmluvy tak považuji za účelové a celé jednání za velmi neetické,” dodal divadelní i televizní herec Josef Kubáník.

Už to, že zrovna hereččina dcera, která si nikdy na nic a na nikoho nestěžovala a s pokorou přijímala i stav maminky, a nyní promluvila, značí, že se v průhonickém zařízení  asi »něco děje«. Hášová nechtěla rozebírat přílišné detaily. Navíc si je vědoma, že věk a celkový stav její maminky směřoval pomalu ke konci, ale jsou prý věci, se kterými se smířit nehodlá a z morálního hlediska ani nemůže. Ani ona, ani další blízcí známé herečky.

Už před časem se v médiích objevily zprávy jak od bývalých zaměstnankyň, tak i blízkých klientů, že nebyli s péčí spokojeni a ne vše bylo asi v pořádku. Alzheimercentrum namítalo, že šlo o “cílenou kampaň”. Jaký důvod by ale měla třeba dcera slavné herečky, která byla jinak ráda, že o nemocnou maminku je postaráno? 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod