Nejsmutnější den pro Trošku! Loučí se s milovanou maminkou!

 Celebrity 
09. října 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zdeněk Troška se dnes na vždy rozloučí s milovanou maminkou Růženkou! archiv, M. Podhora
Asi druhý nejsmutnější den ve svém životě prožívá dnes Zdeněk Troška (64). Prvním byl minulé pondělí, když mu odešla milovaná maminka Růžena (†87). Dnes se s ní navždy loučí. Během šesti let tak pohřbil oba své rodiče. Naštěstí oporou je mu bratr Pavel, jeho rodina a řada přátel.

Pohřeb je v úzkém rodinném kruhu za účasti pár sousedů a přátel. Režisér, který dokončuje práce na nové pohádce Čertoviny neměl od minulého týdne, kdy mu maminka odešla, příliš času na přemýšlení. Byl zavřený ve studiu, kde dělal s herci postsynchrony. Když po pár dnech otevřel email, měl tam přes 300 kondolencí. 

Ztráta jeho maminky je velmi bolestivá, přesto si uvědomuje, že pro ni to bylo svým způsobem vysvobození. „Byla v rehabilitačním LDN zařízení ve Volyni, kde bylo o ni dobře postaráno. Ona tam kdysi dokonce pracovala. Maminka pak časem zeslábla natolik, že se už nepostavila, a to i přes veškerou péči, které se jí dostalo, za což všem doktorům, sestrám a personálu moc děkuji," svěřil se v exkluzivním rozhovoru Bleskove.cz s tím, že po lehké atace mozkové příhody vloni v únoru šel zdravotní stav maminky postupně dolů. 

U maminky se střídal Troška s bratrem Pavlem a dalšími členy rodiny. „Jezdil jsem za ní skoro každý den, pokud jsem neměl v Praze důležité povinnosti. To tam byl bratr s rodinou. Každý den za ní někdo z nás byl," prozradil filmař.

Poslední měsíce a týdny života Růženy Troškové nebyly vůbec příjemné a pro režiséra hodně sužující. „Nejhorší je ta bezmoc, když vidíte, jak vám milovaná bytost pomalu mizí před očima a vy jí nemůžete nijak pomoct. Je to těžká zkouška, kterou život chystá nám všem," doplnil smutný Zdeněk Troška.

Jeho maminka pro něj byla nejmilovanějším člověkem a jak sám přiznal, byla i jeho velkou kamarádkou, rádkyní, i prvním kritikem. „Když jsem kdysi s Petrem Markovem napsal scéář ke Slunci, senu, jahodám, tak si to maminka přečetla, položila brýle na stůl a řekla: Taky jsi tam o nás všechno psát nemusel," zavzpomínal na Růženku, která si sama v komediích zahrála maminku doktora Káji. Stejně jako jeho otec Václav. Ten hrál starého Konopníka. Zemřel v únoru 2011.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve