Jákl chystá nejdražší film současnosti!

 Celebrity 
11. října 2017 02:05 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Petr Jákl chystá velkofim za stamiliony, který by měl jít do kin příští rok! ShowPix
Režisér, scenárista, producent a kaskadér Petr Jákl mladší, chystá nejdražší film současnosti. Po Kajínkovi, který natočil už před sedmi lety a dva roky starém hororu Ghoul, začal pracovat na dosud nejdražším projektu, který by měl být i nejnákladnějším filmem současnosti.

Snímek Jan Žižka, s mezinárodním hereckým obsazením a s rozpočtem několik set milionů korun, by se měl prý objevit v kinech v roce 2018. Náborů se zúčastnilo přes 3 500 lidí, kteří měli zájem si zahrát bojovníky v připravovaném velkofilmu.

Casting, mimo jiné, probíhal na akci Oktagon Bratislava 2017. Ten poslední se uskutečnil zatím v září letošního roku v Hradci Králové. Natáčet se má například v Jižních Čechách, na hradě Zvíkov a jeho okolí, či v rodišti Jana Žižky, v Trocnově. K jižním Čechám má Jákl blízký vztah, řadu let zde vlastní spolu s rodiči chatu na Orlíku. 

Velkofilm chce Petr Jákl mladší točit výhradně v Čechách. „Všechny ty hrady a zámky, přírodu, místa, kde Žižka působil, tedy jižní a střední Čechy, Prahu, můžeme točit jenom tady. A pak to samozřejmě ukážeme v zahraničí,“ prozradil Petr Jákl.

Na přípravách filmu Jan Žižka se podílí americká agentura William Morris Endeavor, která zastupuje největší hollywoodské blockbustery jako Vlk z Wall Street, Hanebný pancharti a režiséry Quentina Tarantina, Ridleyho Scotta nebo Stevena Spielberga.

„Moji zástupci v USA momentálně komunikují s agenty několika amerických herců, což je dlouhodobý proces. Ale i když zatím nemohu prozradit jména, Jana Žižku bude určitě hrát zahraniční herec,“ podotkl Jákl. 

Zároveň má také vytipováno několik českých herců na další role. I u nich však očekává schopnost zahrát akční scény, kterých ve filmu bude požehnaně.

Průběžně také pořádá konkurzy na bojovníky a bojovnice, kteří ovládají různé sporty, šerm, jízdu na koni a podobné dovednosti. A proč se Jákl rozhodl svůj další film věnovat právě Žižkovi? „Jan Žižka je jedním ze sedmi nikdy neporažených vojevůdců všech dob, je zajímavý pro celý svět a má tak možnost oslovit masy i propagovat krásy naší země a historie,“ říká režisér. 

Pokud se to Jáklovi povede, půjde skutečně o nejakčnější historický film současnosti, který nebude mít ve světě obdoby. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve