Herec Roman Štabrňák z Ordinace: O dietách, hubnutí, i o tom, za co nejvíc utrácí

 Face To Face 
24. listopadu 2021 06:55 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Roman Štabrňák není jen herec, dabér, ale i kouzelník, což názorně předvedl i ve studiu Face To Face
Kvůli roli sanitáře Vilíka v seriálu Ordinacee v růžové zahradě ho museli uměle vycpávat, aby byl tlustší, zároveň se mu ale podařilo zhubnout 20 kg. Občas si ho prý pletou se slavným písničkářem. Kromě herectví patří mezi jeho vášně kouzlení, a tak část honorářů padá právě i tímto směrem. Hostem René Kekelyho v talk show Face To Face byl herec, dabér a iluzionista Roman Štabrňák.

Role sanitáře Vilíka v Ordinaci v růžové zahradě a později už jen Ordinace byla velmi specifická. Nejprve smolař, pak trochu outsider, jak v profesi, tak hlavně v lásce. Později se stal výrazným členem týmu kamenické nemocnice a upevnil i vztah s vrchní sestrou. V momentě, kdy se natáčení přesunulo na placenou nováckou platformu, jeho postava se má teprve znovu objevit.

„Se mnou to vypadá, že já teprve začnu natáčet, protože jsem dějově mimo republiku, takže se vracím do Ordinace. Teď na podzim začínám natáčet nové díly, takže pro to pokračování Ordinace na VOYO jsem natočil zatím jenom novou úvodní znělku,“ řekl Roman Štabrňák.

Role Vilíka je pro herce zásadní, určující v tom, že se dostal do povědomí diváků víc. Na každé roli se snaží najít to hezčí, protože jak říká, práci, která ho nebaví, nedělá. Právě s Ordinací si užil své i v rámci nabírání kilogramů. Museli ho totiž uměle vycpávat.

„To se zkoušelo poměrně dlouho, protože ta břicha ve finále byla dvě. Jedno bylo vycpané nějakým molitanem, druhé bylo s takovými silikonovými kuličkami. A já jsem si tam vymínil vytvoření alespoň otvoru uprostřed na konání malé potřeby. Protože mě děsila představa, že to všechno sundám a pak to zase na mě budou dávat,“ usmívá se Štabrňák.

S umělým břichem si užil docela legrace, například když se protrhlo a z nohavice se mu kutálely silikonové kuličky. Na druhou stranu vydržet v tom několik hodin nebylo vždy zrovna jednoduché.

„Proto taky byla dvě ta břicha, protože jsem je kompletně propotil. Ale to, co bylo na začátku z molitanu, tak to jedno se tak zcuckovatělo, že se muselo nahradit tím novým. A myslet si, že je lepší mít své vlastní břicho, je omyl. Kdo se s tím má pořád tahat,“ říká s úsměvem na rtech herec.

„Já, když jsem tehdy začal hubnout, tak mi ta paní odbornice řekla, abych si každé kilo přepočítal na kostku másla. Když jsem zhubnul přes dvacet kilo, tak jsem najednou viděl tu paletu másla, tak mně omejvali,“ dodal Roman Štabrňák.

K tomu, aby zhubnul, přispělo paradoxně to, že začal jíst, ale jinak. Držel různé diety, ale až s odbornicí to zabralo. A ustálil se na tom, že začal přemýšlet, co člověk jí, nepřejídal se a nejedl jednou za den, a to ještě v noci.

Seriáloví herci zažívají jak vlny popularity a slávy, kdy je lidé zastavují na ulicích, chtějí se fotit a žádají podpisy, tak to má občas i svou stinnou stránku. Jednou mu například divačka Ordinace v obchoďáku vynadala. Dnes se tomu směje a maličko prý nerozumí, že někteří diváci nechápou, že jde jen o roli.

Přestože mu role v seriálu dala šanci, aby se zviditelnil, srdcovější záležitostí pro něj je divadelní herectví. To prý nic nepřebije, především kvůli energii, zpětné vazbě od diváků a atmosféře, kterou lze zažít jen právě tam.

Romana Štabrňáka si občas pletou nejenom s jeho seriálovou rolí, ale někteří mají pocit, že má něco společného se zpěvákem Ondrou Ládkem alias Xindlem X. „My se s Ondrou známe, několikrát jsme se setkali a říkal, že se ho taky několikrát ptali ze začátku, proč hraje v Ordinaci. Paradoxní je, že když se postavíme vedle sebe, tak si podobní vůbec nejsme,“ směje se Štabrňák.

Herec také zavzpomínal i na bývalé kantory Janu Hlaváčovou, Ladislava Mrkvičku či Borise Rössnera. Prozradil, co dělal v době, kdy divadla kvůli lockdownovému stavu rok stála, co jej naplňuje, baví a za co, kromě rodiny, utrácí vydělané honoráře. To a mnoho dalšího řekl v talk show Face To Face.

Zdroj: Face To Face

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47