Moderátorka a bývalá Miss Lucie Křížková o svém těžké situaci: Manžel si odpykává trest, vidí ho jednou za měsíc

 Celebrity 
27. března 2023 07:44 / Pavla Krejčí
  3
📷
1 fotografie v galerii
Lucie Křížková svého manžela podporuje NextFoto
Lucie Křížková má za sebou poměrně pestrý život, byť jí není ani čtyřicet. V mládí vyhrála titul Miss České republiky, nyní moderuje divácky oblíbený pořad a ve volných chvílích se věnuje charitě. Udály se jí však i méně příjemné zážitky, její manžel byl totiž odsouzen na několik let za vytunelování podniku.

Ačkoliv bývalá modelka Lucie Křížková mnohdy nemá důvod k radosti, její tvář neustále zdobí široké úsměvy. Ty předvádí především v pořadu Sama doma, v němž působí jako jedna z moderátorek. Navzdory životním strastem vypadá stále svěže a málokdo by věřil, že jí táhne již na čtyřicet let.

Největší vrásky jí způsobuje její manžel, který si od roku 2021 opykává svůj trest ve vězení za pomoc při vytunelování společnosti Metropolitní spořitelní družstvo. Vidět ho může pouze třikrát měsíčně, zato si však každý den volají, jak prozradila pro Showtime. S dětmi ho však navštěvují pouze jednou za měsíc.

Mezitím odpočítává dny, kdy se k nim vrátí. Jak přiznala v roce 2021, stal se v kauze bílým koněm. „Je to devět let, co se můj muž David stal nástrojem trestného činu. Z naivity a důvěřivosti byl loutkou ve dvou společnostech, které způsobily milionové škody,“ napsala tehdy na Instagramu. Ačkoliv se vědomě na tunelování nepodílel, podepisoval dokumenty, které k tomu vedly. Podle soudu byl tak shledán vinným. 

A přestože by na její rodinu kdekdo mohl pohlížet skrze prsty, nikdy se prý nesetkala odsouzením anebo kritikou. Manžel svěřil důvěru špatným lidem a nyní za to platí tou nejvyšší daní. „Všichni naši blízcí i ti vzdálenější znají naše příběhy, znají manžela, znají mě a vědí, jaké máme životní poměry. A všichni nás podporují. Když to srovnám s příběhy ostatních žen, jejichž manželé jsou třeba také ve vězení, tak musím říct, že nikdo z manželových přátel se k němu neotočil zády,“ zamýšlela se v rozhovoru s časopisem Vlasta. „David udělal chybu, teď za ni pyká, ale neudělal chybu záměrně a úmyslně, aby se na úkor někoho obohatil nebo někoho poškodil. Takže to je pro nás velká podpora. Kdyby na něj všichni plivali špínu, asi by to bylo těžší.“

Největší radost jí v těžkých chvílích dělají děti. „Jsem ráda, že mám děti. Kdybych je neměla, možná bych tu situaci nezvládala tak, jak ji zvládám teď. Děti jsou mým hnacím motorem a ani mi nedovolí, abych se litovala nebo abych přemýšlela o tom, jak to bude, jak to zvládneme. Dělám vše pro to, aby byly děti spokojené,“ svěřila se dále. Jelikož David Křížek se svými dětmi nemůže být, napsal ve vězení alespoň dětskou knihou s názvem Plavba snů, kterou dokonce i ilustroval. Odkazuje tak na svou jachtařskou minulost a jakousi svobodu, kterou plavba po moři nabízí.

Skýtá jim však naděje, blíží se totiž soud, který rozhodne o Davidově podmínečném propuštění. Jelikož bývalá modelka věří v manželovu dobrotu, považuje jeho uvěznění za neférové a chybné. Snad se jejich rodina brzy opět shledá a tuto nepříjemnou kapitolu života nechá za sebou. 

Autorský článek, další zdroje: Vlasta, Showtime, Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve