Rozmarný princ Andrew, zmítaný sexuálním skandálem, už nedostal od krále peníze na indického guru

 Celebrity 
16. března 2023 09:12 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Princ Andrew se měl za života své matky velmi dobře Depositphotos
Král Karel se rozhodnul, že už svému bratrovi, princi Andrewovi, nebude platit v přepočtu 860 tisíc korun ročně na jeho indického guru. Považuje to totiž za další Andrewovu výstřednost, kterých má jeden ze synů královny Alžběty víc než dost.

Král Karel tak znovu svému bratrovi šlápnul na kuří oko, když mu odmítl platbu za indického léčitelského guru. Andrew králi podal oficiální žádost na výdaj za svého instruktora jógy, který u něho dokonce bydlí, a myslel si, že mu ji král schválí bez námitek. To se ale šeredně spletl.

Místo toho se král Karel rozhodnul, že nebude podporovatelem ani sponzorem Andrewových výstřelků a peníze na indického guru mu odmítl poskytnout s tím, že si tyto náklady má Andrew platit sám. A ročně to dělá v přepočtu nějakých 860 tisíc korun. A to vlastně jen za jeden jediný měsíc „práce“. Indický guru totiž k Andrewovi přijíždí jednou ročně zhruba na měsíc, během kterého britského prince léčí pomocí zpívání, masáží a holistické terapie.

Pro Andrewa je to tak trochu šok. Jeho matka, zesnulá královna Alžběta, mu totiž platila vše, co si jen přál. Povídá se mimo jiné, že pro životní styl svého rozmarného syna měla velké pochopení, ale od té doby, co se stal králem jeho bratr Karel, je se vším konec. Král se totiž domnívá, že královská rodina doslova rozhazuje peníze na všechny strany, a to její roční příjem činí téměř 650 milionů korun. Navíc si královská rodina takové výstřelky nemůže dovolit v časech, kdy je na tom Velká Británie ekonomicky špatně a v krizi jsou miliony rodin.

Královna Alžběta loni svými, respektive penězi královské rodiny zaplatila i odškodné v rámci mimosoudní dohody, což dělalo v přepočtu 340 milionů korun. Šlo o velmi známou kauzu sexuálního zneužívání mladistvých dívek. Finančník Jeffrey Epstein řadu let prakticky obchodoval s nezletilými dívkami, které mu dohazovala jeho pravá ruka Ghislaine Maxwell. A princ Andrew býval mezi pravidelnými hosty. Žalobu nakonec podala Virginia Giuffre, která tvrdila, že musela mít s Andrewem sex, když jí bylo sedmnáct. Celou skupinu nakonec vyšetřovatelé pozatýkali, Epstein ve vězení spáchal sebevraždu a Ghislaine Maxwell byla odsouzena na dvacet let vězení.

Giuffre mimo jiné vypověděla, že měla sex s Andrewem při třech příležitostech, včetně výletu do Londýna v roce 2001, když jí bylo 17 let, a později v New Yorku a na ostrově Little Saint James. Tvrdila, že jí Epstein zaplatil 15 000 dolarů za sex s vévodou v Londýně. Letové záznamy prokázaly, že princ Andrew a Giuffre byli na místech, kde k sexu mělo dojít. Giuffre také uvedla, že na ni byl vyvíjen nátlak, aby měla sex s Andrewem, a že se neodvážila protestovat, protože Epstein ji mohl nechat zabít nebo unést.

Prince Andrewa tak rovněž čekal soud, což by pro královskou rodinu byla naprostá katastrofa, a tak se královská rodina s Virginií Giuffre raději mimosoudně dohodla a zaplatila jí tučných 340 milionů korun. Andrew v souvislosti s tímto skandálem přišel o své vojenské tituly a královské záštity. A také navždy přišel o dobrou pověst a respekt veřejnosti. Zdá se ale, že princ Andrew si jede dál ve svém rozmarném způsobu života, jak dokazuje kauza kolem indického guru. Zřejmě si stále nemůže zvyknout na to, že po Epsteinově kauze a smrti své matky už nic nebude jako dřív.

Autorský článek, další zdroj: OK

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47