Princ Andrew z dědictví po královně Alžbětě nedostal ani libru. Zuří, nemá peníze ani na zaplacení indického léčitele

 Celebrity 
18. března 2023 09:49 / Pavla Krejčí
  4
📷
1 fotografie v galerii
Princ Andrew je ve finanční krizi Wikimedia Commons / Chatham House / volný zdroj
Být černou ovcí rodiny se nevyplácí, důsledky nejsou téměř nikdy příjemné. Své o tom ví princ Andrew, který je po sexuálním skandálu Jeffrey Epsteinem považován za vyvrhele. Byť se královna Alžběta chtěla pokusit o nápravu jeho pověsti, a vlastně i života, nezanechala mu ani libru.

O poslední vůli královny Alžběty není příliš známo, nicméně předpokládá se, že Alžběta zanechala majetek v hodnotě přibližně 650 milionů liber, v přepočtu 17 miliard korun. A to pouze svému synovi, králi Karlovi, přičemž dědictví nebude zdaněno, protože peníze předané z „monarchy na monarchu“ jsou osvobozeny od daně, uvedl deník The Sun.

To však znamená, že ostatní sourozenci, tedy princ Edward, princ Andrew a princezna Anne přišli pěkně zkrátka a nedostali z dědictví vůbec nic. Ale na rozdíl od princezny Anny a prince Edwarda, kteří jsou stále pracujícími členy královské rodiny, nemá zhrzený Andrew žádnou formální roli v královském životě, a tedy žádný příjem.

Stalo se tak poté, co ho královna zbavila vojenských a královských titulů v důsledku jeho zapojení do sexuálního skandálu s Jeffrey Epsteinem. Ačkoliv bylo vše vyřešeno, stále nosí nálepku muže, který sexuálně zneužíval nezletilé dívky. 

Není divu, že je svou finanční situací poměrně znepokojen. Zesnulá královna Alžběta mu totiž všechno financovala. „Cítí zoufalství. Je to člen rodiny proboha, ale neměl tušení, že to přijde,“ řekl jeho kamarád deníku The Sun. „Co má v úmyslu udělat? Má jít s čepicí v ruce ke svému staršímu bratrovi a žádat o střechu nad hlavou?“ Dále poznamenal, že se princ Andrew snažil blíže zjistit, jak to funguje po smrti panovníka. Prý je tradicí, že se dědické peníze předávají z monarchy na monarchu pro daňové účely, ale Andrew si není jistý, co s tím má dělat dál. 

Zpráva o princově rozčarování přišla pouhý den poté, co jeho bratr a král Spojeného království odmítl podepsat 32 000 librový účet za služby indického léčitele, kterého si po léta udržuje. Princ Andrew očekával, že mu Karel peníze vyplatí bez jakýchkoli otázek, to se však zmýlil. Spořivý Karel řekl zneuctěnému vévodovi z Yorku, že si to bude muset zaplatit sám. Vzhledem k tomu, že mu tyto finance královna Alžběta vždycky vyplácela, je to pro Andrea velký šok. 

Zdroje deníku The Sun říkají, že Andrew využívá služeb indického guru několik let. Muž jogín ho prý léčí pomocí zpěvu, masáží a holistické terapie v soukromí svého sídla. „Zatímco královna vždy ráda svému synovi v průběhu let dopřávala, Karel je mnohem méně nakloněn financovat takové odpustky, zvláště v době krize životních nákladů." 

Zdá se, že se bude muset princ Andrew postavit na vlastní nohy nebo omezit náklady na svůj životní styl. Karel není jakékoliv rozmařilosti nakloněn.

Autorský článek, další zdroje: The Sun

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve