Gwyneth Paltrow zase perlila. Rektální ozónovou terapii označila za velmi užitečnou

 Celebrity 
19. března 2023 09:11 / Mirka Malá
  3
📷
2 fotografie v galerii
Gwyneth Paltrow šokovala neobvyklou wellness procedurou Depositphotos
Herečka Gwyneth Paltrow je v posledních letech známá spíš jako propagátorka zdravého životního stylu, jejíž nápady ovšem často budí spíše odpor. Je provozovatelkou serveru Goop, kde často propaguje věci, který ani nikdo nechce raději zkoušet.

Naposledy Gwyneth Paltrow perlila v podcastu s názvem The Art of Being Well, kde se rozpovídala o tom, jak podstoupila rektální ozónovou terapii. A co hůř, ještě ke všemu tuto opravdu šílenou proceduru označila za velmi užitečnou. Sama Gwyneth už během několika let vyzkoušela opravdové podivnosti, ale tahle "konečníková" procedura je tedy opravdu něco. "Je to docela zvláštní, ale velmi mi to pomohlo", řekla Gwyneth Paltrow v podcastu.

Přitom samotná ozónová terapie je vlastně poměrně spornou procedurou. Jde o aplikaci ozónového plynu do těla za údajným účelem léčby různých nemocí a zranění. Už před čtyřmi lety ale americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv uvedl, že se fakticky jedná o toxický plyn, který nemá žádné prokázané zdravotní výhody. Nicméně Gwyneth je přesvědčená, že tato procedura pro ni byla velmi užitečná.

Ona tahle herečka, známá například z Iron Mana, vůbec dělá hodně podivných věcí. V podcastu také prozradila, že ráno si dopřává infuze a pak prakticky hladoví až do oběda, kdy si dá něco, co jí nezvýší hladinu cukru v krvi, takže  hlavně nějakou polévku, ideálně vývar z kostí. Pak má na programu hodinu pohybu, kdy zejména cvičí pilates nebo aplikuje dlouhou chůzi. Odpoledne si dopřeje půlhodinku ve své infrasauně a pak přijde na řadu opravdu vydatná večeře v podobě hromady zeleniny, aby podpořila detoxikaci organismu.

Když tohle ale posluchači podcastu slyšeli, začali hned pochybovat o tom, že je Gwyneth Paltrow při smyslech. A někteří hned začali psát. Například jeden napsal: "To je hladový wellness?" A druhý se celkem oprávněně zeptal: "Co detoxikuje? Černou kávu, vývar z kostí a zeleninu?" A další posluchačka napsala: "Uf! Jsem tak ráda, že nejsem celebrita a nežiju v tomto nereálném světě domácích lázní, trenérů a vývaru z kostí."

Pravdou je, že Gwyneth Paltrow je prakticky neustále terčem kritiky za věci, které považuje za zdravé a wellness a které propaguje na svém webu. Hodně se zajímá o věci pro ženy, například v roce 2015 propagovala napařování vagíny, přičemž lékaři jasně popřeli, že by to vůbec mělo nějaký smysl. Gwyneth se ale nedala a později propagovala a na webu také prodávala dokonce vaginální nefritová vajíčka, což pro změnu lékaři označili jako vysloveně škodlivé. A vrcholem všeho před třemi roky bylo, když na svém webu začala prodávat svíčky s vaginální vůní.

Přesto všechno je její web Goop ohromně úspěšný a Gwyneth Paltrow už ani nepotřebuje točit filmy. V roce 2019 měl tento web tržby v hodnotě 18 milionů dolarů a celkově má společnost hodnotu 250 milionů dolarů. Gwyneth Paltrow má ve firmě podíl ve výši 30 procent, což dělá nějakých 75 milionů dolarů. Sama herečka také investuje peníze do realit a píše různé knihy o zdravém životním stylu, takže její osobní jmění je odhadováno na 200 milionů dolarů.

Autorský článek, další zdroj: Page Six

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve