Princ Harry přiznal, že sleduje seriál Koruna. Chce si ověřit správnost faktů

 Celebrity 
15. ledna 2023 11:44 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Princ Harry prý sleduje seriál Koruna Wikimedia Commons / DoD News / volný zdroj
Královská rodina většinou mlží o tom, jestli sleduje seriál Koruna. Mnohé jejich názor zajímá, jelikož není jasné, nakolik se různé situace zakládají na pravdě, či jsou na opak téměř celé smyšlené a reálný je pouze jakýsi základ. Princ Harry nyní prolomil mlčení a přiznal, že on sám se na Korunu aktivně dívá.

Princ Harry je v poslední době opravdu upřímně otevřený a neváhá promluvit o různých tématech ohledně své rodiny. Nyní konečně přiznal, že sledoval seriál Koruna, který je mezi diváky opravdu oblíbený. Prý je věrným divákem především kvůli tomu, aby si ověřil fakta. Mnozí totiž označovali seriál od Netflixu za smyšlený a nesmysl. Pohled člověka, který pochází přímo z královské rodiny, samozřejmě vrhá na seriálové události světlo pravdy. 

V posledních dnech jsme mohli vidět prince v několika rozhovorech, v nichž propagoval svou knihu Náhradník, která v zahraničí vyšla 10. ledna. Během dvou dnů se ve Spojeném království stala nejprodávanější knihou ze sekce literatura faktu. V jednom z upřímných rozhovorů v show The Late Show, v níž rozmlouval s moderátorem Stephenem Colbertem, řekl, že v seriálu viděl několik opravdových okamžiků. Nicméně během hodinového předtočeného rozhovoru Harry popíjel panáky tequily, než odpověděl na otázky o svých memoárech i jiných informacích. 

Na otázku, zda sledoval pořad, zavržený princ odpověděl: „Ano, vlastně ano, což je mimochodem další důvod, proč je tak důležité, aby historie ukazovala pravdu.“ Moderátor se ho pak zeptal, zdali viděl všechny série Koruny, na což Harry odpověděl kladně. Poslední sezóna byla vysílaná v listopadu 2022 a odehrává se na začátku 90. let. Pokrývá tedy dobu od rozchodu nynějšího krále Karla a princezny Diany. Můžeme zde vidět i setkání Diany s jejím milencem Dodim Al Fayedem.

Série od Netflixu loni čelila kontroverzi, když významné osobnosti kritizovaly způsob zobrazování lidí v seriálu a požadovaly, aby show vydala prohlášení, v němž by jasně zaznělo, že se jedná o fikci. Herečka Dame Judi Dench v té době napsala, že Netflix „se zdá, že je ochotný rozmazat hranice mezi historickou přesností a hrubou senzacechtivostí,“ cituje herečku web Mirror. Dále podotkla, že existuje riziko, že významný počet diváků bude brát dramatický seriál jako historický fakt a bude se na zobrazené události dívat jako na skutečné a nezkreslené.

Harry už jednou diskutoval o seriálu v roce 2021, když se objevil v show Jamese Cordena: „Je to smyšlené. Ale je to volně založené na pravdě. Samozřejmě to není úplně přesné,“ přiznal, ale tehdy neřekl, zdali je jejím sledujícím. 

Mluvčí Netflixu dříve obhajoval zápletku show slovy: „Koruna byla vždy prezentována jako drama založené na historických událostech. Pátá řada je fiktivní dramatizací, která představuje, co se mohlo stát za zavřenými dveřmi během desetiletí, které bylo významné pro královskou rodinu – takové, které již bylo důkladně prozkoumáno a dobře zdokumentováno novináři, životopisci a historiky,“ uvádí web Mirror.

Autorský článek, další zdroje: Mirror, The Late Show with Stephen Corbert

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve