Představitelka vnadné Pamely z Účastníků zájezdu, Jitka Kocurová, se už herectvím neživí. Svůj čas věnuje nadačnímu fondu a podnikání

 Celebrity 
17. ledna 2023 16:21 / Pavla Krejčí
  1
📷
1 fotografie v galerii
Jitka Kocurová vypadá i po letech mladě NextFoto
Ačkoliv se Jitka Kocurová do myslí diváků zapsala jako hloupoučká a lehce naivní Pamela z ikonického filmu Účastníci zájezdu, tuto roli dávno hodila za hlavu. Dodnes se chlubí štíhlou postavou i nestárnoucím vzhledem, nicméně namísto herecké kariéry si založila vlastní e-shop a vedle toho se věnuje charitě v nadačním fondu Srdce na dlani.

Jitka Kocurová začínala jako modelka, stala se totiž 2. vicemiss ČR roku 1999. Poté se příležitostně objevila v několika rolích. Nejznámější se však stal film Účastníci zájezdu, na který dodnes ráda vzpomíná. „Na tento film se mě ptaly už před pár lety i moje děti. Baruška vyzvídala, jestli jsem svého televizního pána měla ráda a jestli to bylo ještě před tatínkem. Musela jsem jim vysvětlit, že jsme herci a že vše bylo jen jako. Faktem je, že jsem se s hercem Ondrejem Kovaľem od natáčení neviděla. Pak už mě čekaly jen epizodní role, třeba i ve filmu Jak básníci neztrácejí naději, kde jsem hrála výčepní. Byla to krásná zkušenost,“ cituje krásku web iDnes.cz.

Uběhlo už spoustu času od doby, kdy se předvedla v roli vnadné Pamely. Navzdory tomu stále vypadá svěže a málokdo by jí tipoval její věk. Však se o pleť také pečlivě stará. „Hodně si jedu. Pomáhají lokálně, aromaterapeuticky i vnitřně. Mám hodně suchou pleť, takže ji musím hodně hydratovat,“ svěřila se časopisu Sedmička s tím, jaké produkty používá.

Nicméně na estetické zákroky by nikdy nešla, prý by každá žena měla stárnout přirozeně. „Myslím si, že člověk by měl stárnout s nějakou grácií. Mně se strašně líbí Maruška Rottrová. Je vidět, že o sebe pečuje, určitě chodí na spoustu kosmetik, ale umí stárnout. Nejhorší je žena jako Madonna, která stárnout neumí. Změnila si celý obličej, tělo... Uznávám věci, jež zpomalí stárnutí, ale ne to, že se někdo takhle zdeformuje. A hlavně mám ráda emoce. Stará babička, která má obličej plný vrásek od smíchu, je pro mě něco krásného. Z takových lidí září nádherná aura,“ zamyslela se.

Zato se nebrání menším vychytávkám, které usnadní nebo nahradí líčení. „Poradím! Mám vytetovanou permanentní oční linku, je to bezvadná věc. Sice to trochu bolelo, ale je to fajn. Mně se hrozně líbí, že i když se člověk nenalíčí, pořád není bez ničeho. A když třeba v létě vylezu z bazénu, jsem aspoň malinko upravená. Nemůžu si to vynachválit,“ odhalila svůj trik.

Momentálně ji vedle provozování vlastního e-shopu nejvíce naplňuje nadační fond Srdce na dlani. Jitka má totiž opravdu ryzí srdce a záleží jí na osudech dětí. „Mám čtrnáct let nadační fond Srdce na dlani, jehož jsem s kamarádem Vítem Šubertem spoluzakladatelka. Díky práci se tak nestarám jen o své dvě vlastní děti, ale o dalších 150 jiných. A stále moderuji různé akce, čemuž se chci teď opět věnovat trochu víc,“ svěřila se před časem Blesku.

Sama je matkou dvou dětí, které dozajista čeká skvělá budoucnost. Dcera Barunka se věnuje krasobruslení pod vedením Tomáše Vernera a syn Tomášek se zase našel u lyžování. 

Jitka se sice nálepky té hloupé Pamely z Účastníků zájezdu nezbaví, nicméně se svým životem je spokojena a nic by na minulosti neměnila. Herectví pro ni byla pouze přechodná stanice, než se našla v pomoci ostatním a podnikání. 

Autorský článek, další zdroje: Sedmička, Blesk, iDnes.cz

Témata: Jitka Kocurová
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum