Andrea Kalivodová, jak ji neznáte. Výstřelem z pistole spustila lavinu 700 běžců 

 Celebrity 
27. prosince 2021 12:39 / Ema Maxová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Andrea Kalivodová Se souhlasem A. Kalivodové
Operní pěvkyně Andrea Kalivodová má většinou v předvánočním čase hodně nabitý program. Její diář je totiž plný adventních koncertů v nejrůznějších koutech země. Pěvecké zkoušky, cestování i samotné vystoupení však dokáže dokonale skloubit s vánočními přípravami, pečením cukroví i nakupováním dárků pro své dva syny.

Andrea je typickou multifunkční ženou zvládající několik věcí současně. Přesto si v tomto hektickém období našla čas na charitativní akci. V sobotu 18. prosince u pražského Rudolfina výstřelem ze startovní pistole zahájila prestižní běžecký závod Christmas Night Run. 

Christmas Night Run je součástí seriálu, který zahrnuje osm nočních a čtyři vánoční závody po celé České republice. Často se běhá pro podporu charitativních účelů, převážně se jedná o Avon běhy za zdravá prsa. Tentokrát se však běhalo na pomoc handicapovaným, zejména těm, kteří prodělali amputaci končetin. Z každého zaplaceného startovného na Christmas Night Run putovala padesátikoruna organizaci No foot No stress, jejíž cílem je pomáhat lidem postiženým amputací.

Andreu Kalivodovou, jako osobnost, která závod odstartuje, si pořadatelé vybrali zcela cíleně. Andrea totiž ráda běhá a občas se podobných soutěží sama účastní. Je také vyznavačkou pohybu ve zdravém prostředí, podporuje ekologii a rozšíření bezemisní mobility v metropoli. Sama jezdí po Praze plug-in hybridním vozem Peugeot 3008 s ELkovou SPZkou, což značí, že vůz jezdí s nulovými emisemi. Čistě na elektřinu ujede až 60 kilometrů, na delší trasy, které Andrea podniká do vzdálenějších měst na koncerty, pak funguje hybridní pohon s emisemi CO2 pod 30 gramů na kilometr.

Stejný záměr, a to podporu čistých technologií ve prospěch životního prostředí, má i pořadatelská organizace běžeckého seriálu. Spojila se proto s francouzskou automobilkou Peugeot, která jí zajišťuje zejména ekologické automobily sloužící k organizaci závodů. Například zcela bezemisní elektromobil Peugeot e-208 plní roli předjezdce, což znamená, že nočním běžcům indikuje trasu a dohlíží nad jejich bezpečností.

Pražský závod odstartovala známá operní diva v sobotu 18. prosince vpodvečer. Soutěžícím popřála úspěch a zazpívala Tichou noc. Pak se ozval výstřel ze startovací pistole a dav 700 nočních běžců se dal do pohybu. „Závod měl neskutečnou atmosféru, zcela ojedinělou. Měla jsem obrovskou chuť běžet společně s ostatními soutěžícími. Prostě zažít to taky. Opravdu vás motivuje být součástí tohoto seskupení lidí, které je možná v daný okamžik náhodné, ale působí jako skvělá parta nadšenců, které spojuje přátelství, pozitivní energie a chuť podpořit správou věc,“ svěřila se Andrea Kalivodová.

A jak si krásná, něžná dáma poradila s pistolí? „Žádný problém,“ prohlásila Andrea, „I když příště bych raději místo zahajování závodů sama běžela.“ Letošní běžecká sezona už je ale minulostí a ta příští se rozjede až 9. dubna 2022 v Ostravě. To ale Andrea bude mít zřejmě opět nabitý program. Národní divadlo totiž v dubnu uvede operu Láska ke třem pomerančům, kde má Andrea pěvecky náročnou roli princezny Clarice. Jenže vzhledem k tomu, že je ženou, která zvládne několik rolí a akcí současně, nepřekvapilo by nás, kdybychom ji spatřili s princeznovskou korunkou na hlavě, se startovací pistolí v ruce a s běžeckými botami na nohou.

Zdroj: Peugeot.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum