Jen pro silné povahy: Z hrůzostrašného klipu plného krve od kapely Motorband mrazí

 Celebrity 
17. prosince 2021 09:32 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Převleky ve videoklipu vypadají opravdu hrozivě Motorband
Kapela Motorband, ve které v osmdesátých letech začínal zpěvák Kamil Střihavka, pokřtila nový videoklip. Klip vznikl k písni Ukaž svou tvář z posledního alba Černá a bílá a na svědomí ho má současný frontman kapely Ladislav Korbel. Pokřtít klip přišli Sagvan Tofi, Natálie Grossová, David Gránský, Michaela a Roman Tomešovi, Jakub Moulis, Martin Písařik a Viktorie Surmová.

„Jak si mohou dva lidé, kteří se mají rádi, nadávat, ubližovat a být na sebe zlí? Kde se to v nich bere?“ Zkoumání téhle otázky, to je ústřední motiv nové písně legendární české heavymetalové kapely Motorband. Libor „Máča“ Matějčík, kytarista kapely a autor textu a hudby, se inspiroval zkušenostmi ze života.

„Já si myslím, že každý řeší tyhle otázky. Nejtěžší oblast lidského snažení jsou mezilidské vztahy. Každý hledá ten pomyslný manuál k tomu, jak s partnerem vycházet. Pokládám lidem otázku a chci, aby se zamysleli, proč se v některých vyhrocených situacích dokážeme chovat tak odpudivě k lidem, kteří jsou nám nejbližší,“ popsal autor textu, Libor „Máča“ Matějčik.

Autorem námětu a scénáře je současný zpěvák kapely, Ladislav Korbel, který videoklip i režíroval. „Chtěl jsem děj zasadit do hororového příběhu, protože tváří v tvář strachu lidé vždy ukážou svou pravou tvář. Inspiroval jsem se v klasických hororech jako Osvícení nebo Americké psycho a vyšel mi z toho hrdina, který se navenek prezentuje jako úspěšný normální muž, v nitru ale skrývá démony. Mottem, kterého jsem se během natáčení klipu držel, byl citát ,Své démony si vytváříme my sami´,“ vysvětloval frontman kapely a muzikálový zpěvák. „Hrdinka, která je postavena před intenzivní strach, je situací dohnána k hroznému činu. Jinými slovy, zlo plodí zlo,“ přiblížil námět klipu autor.

Křtu se zúčastnila i Ladislavova muzikálová partnerka Natálie Grossová. Ta Ladislava zná hlavně jako muzikálového zpěváka, jeho počiny v heavymetalové kapele se jí ale líbí také. „Já tvořím především popovou hudbu a zpívám v muzikálech, k Láďovi ale ten metal výborně jde. Je všestranně talentovaný a podle mě ho to dost baví a jde mu to,“ chválila Ladislavovu tvorbu Natálie Grossová. „Navíc vím, že je radost s ním pracovat, do divadla s ním vždycky přišla skvělá nálada,“ dodala dcera bývalého premiéra.

Podpořit nový videoklip přišel také Sagvan Tofi. „Láďa dobře zpívá i hraje, to je v muzikálu důležité. Duší je rocker, ale má široký záběr a všestranný potenciál, to se v této branži cení,“ vysvětlil Sagvan Tofi. „Láďa nečekal, až mu někdo natočí videoklip, raději si ho udělal sám. Celý ho vymyslel i zrežíroval a na to, že je to jeho prvotina, musím dát klobouk dolů. V dnešní době, kdy je problém se vším, tak to dokázal i s omezenými finančními prostředky. Nikdy mě jako kamaráda ani jako producenta nezklamal, je to srdcař a sportovec, držím mu palce,“ řekl muzikálový producent, zpěvák a herec Sagvan Tofi.

Zdroj: Motorband.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve