Kanye West bude překvapivým novým kreativním šéfem značky Louis Vuitton

 Celebrity 
11. prosince 2021 08:33 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Začínal jako rapper, teď bude šéfem francouzské módy Shutterstock
Kanye West má být nový kreativní ředitel pro luxusní značku Louis Vuitton poté, co po dlouhé nemoci zemřel její dosavadní šéf Virgil Abloh.

Abloh, který působil jako umělecký ředitel luxusní značky pro pánské oblečení, zemřel 28. listopadu poté, co dva roky bojoval se vzácnou formou rakoviny, srdečním angiosarkomem. Bylo mu 41 let. A protože bylo zřejmé, že Abloh svůj boj se zákeřnou nemocí prohraje, bylo údajně Westovo nástupnictví dohodnuto ještě před jeho smrtí.

Kreativní dvojka se znala řadu let

V roce 2009 se West a Abloh setkali, když pracovali jako stážisté pro italskou luxusní značku Fendi v Římě. A tam se také zrodilo jejich dvanáctileté přátelství. Následně Kanye udělal z Virgila kreativního ředitele své společnosti Donda v roce 2010.

Virgil se následně stal prvním černým americkým kreativním ředitelem luxusního francouzského módního domu poté, co byl v roce 2018 jmenován kreativním ředitelem pánského oblečení Louis Vuitton.

Podle Forbesu je impérium Louis Vuitton, založené v Paříži v roce 1854, v současnosti oceněno na téměř 50 miliard dolarů s celosvětovými tržbami 15 miliard dolarů. 

Před více než deseti lety se spolupráce Westa se značkou Louis Vuitton na řadě tenisek ukázala jako obrovský úspěch. Jak uvádí GQ, 12 let staré tenisky překonaly hranici 1,5 miliardy dolarů v ročních tržbách v roce 2019. Ačkoli byly při svém vydání v roce 2009 prodávány za něco málo přes 1100 dolarů, nyní mají tenisky hodnotu přes 30 000 dolarů.

Sám West v roce 2015 založil vlastní módní značku Yeezy. Od té doby si značka získala miliony zákazníků po celém světě. Dále čtěte: Miliardářka Rihanna vydělá o Vánocích další miliony. Opět to ale nebude za muziku.

Zdroj: Daily Mail.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum