Vánoce královny Alžběty se nesly ve znamení rozpadající se rodiny a koronavirové pandemie

 Celebrity 
26. prosince 2021 21:51 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Královna se jen těžce smiřuje s tím, že musela zrušit všechny své vánoční tradice Shutterstock
Královna Alžběta letos neprožívá vánoční svátky, na které je zvyklá. Její obvyklá rodinná sešlost se nekoná, a to hned z několika důvodů.

Královský mluvčí Clarence House potvrdil, že královně bude o Vánocích dělat společnost jen princ Charles a jeho žena Camilla, vévodkyně z Cornwallu. A to je pro Alžbětu, která si zakládala na tradici, že vánoční svátky společně trávili všichni členové královské rodiny, velká rána. Navíc jsou to pro ni první Vánoce bez manžela prince Philipa.

Vánoce ve znamení rozpadající se rodiny i pandemie

Ze hry v první řadě vypadli princ Harry a jeho žena Meghan, kteří zůstali ve Spojených státech. Vánoce královně odřekla také její dcera, princezna Anna, jejíž manžel, viceadmirál Sir Timothy Laurence měl pozitivní test na covid, a tak oba musejí zůstat v izolaci ve svém domě na statku Gatcombe Park v Gloucestershire, jak napsal magazín People.

I díky opětovně sílící pandemii ve Velké Británii musela královna přehodnotit své vánoční plány a rozhodla se nevydat na své panství Sandringham v Norfolku, kde normálně pobývá od konce prosince až do začátku února. Vzhledem k tomu, že varianta koronaviru Omikron způsobuje v Anglii obrovský nárůst případů, rozhodla se místo toho zůstat na hradě Windsor již druhý rok v řadě. Znamená to, že téměř všechny slavnostní tradice královské rodiny se letos vůbec neuskuteční. 

Obvykle se totiž podle tradice členové královské rodiny připojují ke královně v Sandringhamu, přičemž hosté obvykle přijíždějí brzy odpoledne na Štědrý den. Královská rodina pak rozbalí své dárky na Štědrý den a společně se účastní bohoslužby v kostele sv. Máří Magdalény na panství. Podle královského zdroje bylo rozhodnutí královny zrušit tyto tradice a zůstat ve Windsoru přijato po pečlivém zvážení.

Zdroj: People, Express.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47