Tohle zůstalo po Špinarové! Kdo to zdědí?

 Celebrity 
02. dubna 2017 04:51 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Byt v paneláku v Ostravě a dům u Fulneku po sobě Věra Špinarová zanechala! archiv
Věra Špinarová byla zpěvačka, která byla jednou nahoře, jindy dole. Alespoň po finanční stránce! Byly doby, kdy byla ráda, že měla na živobytí, pak zase na účtu pár milionů. Nicméně, když před týdnem zemřela, neodcházela z tohoto světa jako chudá umělkyně!

Kdo nyní zdědí rodinný dům u Fulneku se zahradou, bazénem, který zrekonstruovala a tolik miliovala. Zde žila poslední roky svého života i se dvěma psými společníky. Kdysi i s přítelem, ale pak sama. Tady se cítila nejlépe. Všichni ji tu znali a měli rádi. 

Než se sem odstěhovala natrvalo, bydlela v ostravském panelovém věžáku. Byt i nadále měla. Neprodala ho. Jen dům a byt mají hodnotu okolo pěti až šesti milionů korun. Na účtu nějaké úspory a tantiémy. 

„Pokud nezanechala závěť, bude se toto vše dělit mehi její matku a syna. Žádné přímé příbuzné patrně neměla, takže to může být podle zákona takto," řekl VIPstory.cz oslovený advokát.

Ten, kdo zdědí majetek po zesnulé Věře Špinarové, bude muset zaplatit soudní poplatky, které se vypočítávají z hodnoty majetku. Ten bude stanoven odhadcem. Dědické řízení se z zpravidla řeší zhruba do půl roku od úmrtí. Do té doby s ním nesmí nikdo disponovat. Protože dům i byt byl stále psán na zpěvačku, nemůže ho nikdo prodat. Je ale možné, že syn Adam i Špinarové maminka nemovitosti neprodají, ale třeba pronajmou, nebo se do domu i někdo z nich nastěhuje. 

Špinarová má vnučku Johanku. Možná, že byt bude určen právě pro ni. Pouze se na tři roky, než bude plnoletá, pronajme a pak bude mít ona postaráno o bydlení. Zatím bydlí s rodiči. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít