NESKUTEČNÉ! Se Špinarovou se rozloučilo až 40 000 lidí! Takový pohřeb Ostrava nezažila!

 Celebrity 
01. dubna 2017 04:50 / René Černý
  0
📷
4 fotografie v galerii
Takový pohřeb Ostraba ještě nezažila! Profimedia
Ostrava se dnes loučila se zpěvačkou s asi nejúžasnějším hlasem Věrou Špinarovou, která zemřela minulou neděli na komplikace po velkém kolapsu. Z komatu, do kterého upadla v divadle v Čáslavi se už neprobudila. Poklonit se umělkyni přišlo až 40 000 lidí!

Takový pohřeb Ostrava nezažila. Od dopoledne až do dvou odpoledne, kdy bylo rozlučení určené pro veřejnost, se přišly poklonit tisíce lidí. Ze známých osobností Jarek Nohavica, Marie Rottrová, Petr Bende a samozřejmě Heidi Janků. Tak sice do Ostravy přijela s manželem Ivo Pavlíkem, ale on na pohřeb nedorazil. Prý by to psychicky asi nezvládl.

Od dopoledne, kdy se smuteční síň krematoria otevřela, mířily tam davy lidí! Přijelo i několik stovek motorkářů. Chodili neznámí fanouškové, ale i kamarádi, známí, sousedé Špinarové. I její spolužáci. 

„Přijeli jsme od Brna. S Věrkou jsem chodila do školy. Byla to vždycky bezvadná holka. Moc mě mrzí, že jsme se už nestihly potkat. Viděly jsme se asi před pěti lety na jejím koncertě. Říkala mi, zavolej, pokecáme. Už jsme to nestihly," svěřila se jedna z kamarádek z dětství.

Lidé smutněční síň zaplavili stovkami kytic a květin. Ty bohužel z většiny přijdou vniveč. Tělo slavné zpěvačky bude v pondělí zpopelněno a květinové dary, až na výjimky, se většinou likvidují, pokud si je příbuzní chtějí dát na hrob. Všechny ale transportovat na místo posledního odpočinku, by nebylo možné. Syn Adam Pavlík ale zatím nevěděl, kam urnu s ostatky maminky uloží.

„Bude to na babičcce, její mamince. Rozhodnutí je na ní," řekl před pohřbem Pavlík. Právě i maminka zesnulé zpěvačky, které je 84 let, se přišla rozloučit. Byl to pro ní druhý pohřeb jejího potomka. Před lety pohřbila syna, kterému měl někdo údajně těžce zbít a on na následky zranění zemřel. Stalo se to těsně před Vánoci, proto tyto svátky u Špinarů dlouho neslavili. 

Věra Špinarová zemřela ve věku 65 let minulou neděli na komplikace spojené s kolapsem, který prodělala ve středu před tím. Zkolabovala na koncertě v divadle v Čáslavi. Z bezvědomí se už boužel neprobrala. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod