Duka odmítl pokřtít Strachovo DVD Anděl Páně 2

 Celebrity 
29. března 2017 03:15 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dominik Duka odmítl DVD pokřtít, pouze mu požehnal! Profimedia
Anděl Páně 2 je extrémně úspěšnou pohádkou v kinech: Přišel na ní přes milon diváků. To přesvědčilo režiséra Jiřího Stracha, aby uvažoval o třetím pokračování. Právě taková hranice náštěvnosti byla také už dříve podmínkou k tomu, aby se tak mohl rozhodnout! Teď k tomu dostal ještě požehnání!

Nyní pohádka Anděl Páně 2 vyšla jak na DVD, tak Blu-ray nebo UHD. A prvním, kdo si čerstvě vyrobené disky s filmem prohlédl, byli přímo herci Anděla Páně a režisér Jiří Strach. S Ivanem Trojanem, Jiřím Dvořákem nebo Vicou Kerekes se nad novým nosičem sešel i kardinál Dominik Duka, který ho ale odmítl pokřtít!

„Mám k tomu hned dva důvody. Čerta já ani pokřtít nemůžu a anděl to samozřejmě nepotřebuje, ten už křtěný je," řekl s úsměvem Duka. Pohádce i nosičům ale požehnal. A požehnal tak vlastně i dalšímu dílu. Ten by se mohl začít točit do dvou let. 

„Vždycky, když film není průser, tedy průšvih, pardon, dojde na křest DVD. Anděla Páně 2 vidělo hodně lidí a to je dobře, ve filmu je jasně kódované dobro a zlo a mně přijde, že ho někdy lidi přestávají rozlišovat. Jsem rád, že jsem tady," řekl herec Ivan Trojan.

DVD Anděla Páně 2 nabízí vedle samotného filmu divákům i důkladný pohled do zákulisí natáčení plný zajímavosti. Dlouhá řada bonusů o celkové délce 1 hodina prozradí, jak vznikaly kostýmy, kulisy, masky či triky, přinese rozhovory s herci i režisérem a ukáže i nepovedené záběry. Součástí bonusů jsou i písně a videoklipy k filmu.

Anděla Páně 2 vidělo v kinech nebývalých 1 208 000 diváků a stejně rekordní očekávání má i vydání snímku k zakoupení na doma. V první fázi pošle vydavatel na trh 70 000 kusů disků. Očekává se, že překoná hranici 150 tisíc kusů. 

Anděl Páně 2 je vedle řady prvenství také úplně prvním českým filmem, který vychází v nastupujícím formátu Ultra HD v extrémně vysokém rozlišení. Hollywoodská studia považují UHD v oblasti fyzických nosičů za formát budoucnosti, výrazným způsobem totiž zvyšuje rozlišení a kvalitu obrazu. Oproti současnému nejkvalitnějšímu obrazu Blu-ray disků je rozlišení UHD čtyřnásobné

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít