Zpěvák Michal Kindl přiznal, k čemu ho přiměla Věra Špinarová

 Celebrity 
22. ledna 2019 11:22 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Michal Kindl má vlastní skladby i klip Archiv Michala Kindla
Michal Kindl, spolupracoval několik let se zesnulou zpěvačkou Věrou Špinarovou, momentálně zastupuje a spolupracuje s lidmi, jako je Petra Janů, David Koller, Janek Ledecký, 4TET Jiřího Korna a další. Přičemž tento mladý, podle mnohých talentovaný, a podle řady žen i sexy chlap vstoupil sám na scénu české pop-music.

Od svých šesti let hraje na klavír. V šestnácti složil první písničky a v devatenácti začal podnikat. Dnes vlastní úspěšnou produkční společnost a stále chce jít dál. Protože ho to táhne k hudbě a zpěvu, začal si plnit svůj sen. Takřka ve třiceti se rozhodl na plno věnovat tomu, že chce, jak sám říká, předávat ve svých písních pozitivní energii. Před časem vydal CD album Barvy. 

„Moje první album Barvy je opravdu barevné, osobité. S producentem Alešem Zenklem se nám podařilo propojit dva světy v jeden. Snažím se dělat hudbu pro všechny, věřím, že každý si mezi písničkami najde tu svou. Zpívám o lásce, o zamilovanosti, ale třeba taky o zrození…,” říká Michal Kindl, který přiznává, že ke skládání hudby a natočení prvního alba jej vlastně přiměla Věra Špinarová. Právě její poslední koncerty, včetně toho, na němž v divadle v Čáslavi před skoro dvěma lety zkolabovala a z komatu se již neprobudila, on produkoval.

„Věra mi říkala, že pořád na facebooku čte, že něco točím, ale nikdy ode mě nic neslyšela. A že by taky jednou ráda… Já tehdy také nic nenatočil. Po té nešťastné události jsem se však rozhodl, že s tím začnu,“ přiblížil zpěvák, hudebník a promotér. 

Na desce Barvy je dvanáct příjemných popových písniček a každý si najde to své.  Známý hudební kritik Jaroslav Špulák o Kinndlovi dokonce prohlásil, že je “vyzbrojen autorskou i interpretační chutí”. A to je pro autora vždy velmi důležité. Nyní už pracuje na druhém albu. „Druhá deska bude více textově uvolněnější a bližší širšímu spektru publika. Nechci se profilovat jako sofistikovaný umělec. Chci posluchače hlavně bavit, být co nejvíc barevný,“ prozrazuje mladý umělec. 

Singl Barvy z jeho debutového alba se dočkal i velmi zdařilého, vizuálně nápaditého a romantického klipu. „Natáčeli jsme ho na pobřeží Rujány blízko městečka Binz u Baltského moře. Hledali jsme místo, které bude jiné než ostatní. Producent Aleš Zenkl jednoho dne přisel s tím, že přímo na pláži objevil 14 km dlouhý panelák a že u něj to bude ono. Tak jsem zavolal skvělému režisérovi Leošovi Brabcovi, nakoupili jsme plechovky s barvami a vyjeli… Věděli jsme jediné, a sice, že v klipu bude červené piano. Celé jsem to nechal na Leošovi a vznikl, myslím si, hodně povedený klip. I v budoucnu chci nacházet místa, která jsou něčím jiná a vy přesně nevíte čím. To mě baví…,” podotkl mladý muž, který má své fanoušky jak mezi ženami, tak i mezi muži, ač neplní přední stránky bulvárů a není denně na obrazovce.

Podle umělců, s nimiž spolupracuje jako promotér, patří k naprostým profesionálům a oni sami mu drží pěsti. A rozhodně prý nemají strach, že by jim třeba v Michalovi rostla konkurence. Kdo ví, třeba už brzy s některým z nich udělá duet, který bude sbírat body v hitparádách.

O své tvorbě a snech Michal Kindl říká: 

„Ráno si udělám čaj maté, který mi otevře hlavu, a začnu jen tak hrát. Napadají mě texty a všechno se tak nějak samo propojí. Je to povznášející, jedinečný pocit.”

„Mým životním snem je mít spokojenou rodinu a najít své místo na slunci. To má totiž jediné opravdový smysl. Ne peníze, ani sláva, ale obyčejné věci, které nás obklopují každý den a my se před nimi zavíráme do práce. Myslím, že chceme víc, než potřebujeme…” 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47