Špinarová věděla, že umírá! Něměla sebemenší šanci přežít!

 Celebrity 
29. března 2017 04:50 / René Černý
  4
📷
3 fotografie v galerii
Věra Špinarová zemřela ve věku 65 let po kolapsu na koncertě v Čáslavi! archiv
Věra Špinarová, která zemřela v neděli večer v motolské nemocnici, bude mít pohřeb v sobotu 1. dubna. Na Apríla. Zřejmě by se tomu i smála. Kdo se ale nesmál, byli ti, kteří s ní byli minulou středu, když v divadle v Čáslavi zkolabovala. Dobře věděli, že zpěvačka vlastně zemřela už tam!

Špinarová dobře věděla, co se děje. Dokonce řekla, že umírá! „Zazpívala prví a pak druhou písničku. Pak se omluvila divákům, že je jí zle a odešla dozadu. Tam pronesla: „Je po mě, volejte zachranku...," a upadla do bezvědomí," řekl jak svěděk události, tak i sám syn Špinarové Adam Pavlík.

Ten dobře věděl, že stav jeho maminky je extrémně kritický. „Byla vlastně čtyřicet minut bez kyslíku...," potvrdil hudebník a manažer Pavlík. Byla také ten, kdo matce dával jako první první pomoc. Následně lékaři ze sálu a hned záchranka. Ta o život Špinarové bojovala hodinu. Poté, co srdce naskočilo, bylo ale jasné, že je to špatné. „Nedýchala, měla podporu dýchání. Mysleli si, že jí do Motola ani nedovezou. Adam dobře věděl, že je to špatné...," řekl člověk z jeho okolí.

Adam Pavlík pro TOP Star prozradil, jaké drama se v divadle v Čáslavi odehrávalo:  „Měla klasickou trému, kterou trpěla vždycky. Začali jsme hrát, ona dozpívala první písničku a vše bylo v pořádku. Ani během první písničky mi nepřišlo, že by měla problém s dechem. Po ní se na mě ale otočila a řekla mi, že se jí špatně dýchá. Hned jsem řekl, že to stopneme a půjdeme dozadu a tam se domluvíme. Tam mi řekla, že nemůže dýchat, tak jsme ji zavedli na záchod a já jsem jí doběhl pro dýchátko, které používala,“ řekl Pavlík s tím, že když se vrátil, již lapala po dechu. 

„Hned jsme zavolali záchranku. Mezitím začala omdlévat. Během minuty se objevily dvě doktorky z Čáslavy a řekly, že nedýchá. Začaly jí dělat masáž srdce a během dalších tří minut přijela sanitka."

Pak ho lékaři požádali, aby odešel z místnosti. Nevěděl, co přesně se děje za zavřenými dveřmi. Jen tušil, že je to vážné. „Trvalo to 45 minut, než řekli, že obnovili její srdeční běh. Pak zavolali vrtulník a odvezli ji na ARO,“ dodal zdrcený syn s tím, že doufal, že maminka bude znovu v pořádku.

„Pro mě mamka vlastně zemřela už v tom divadle. Pak to bylo už jenom čekání...," přiznal syn naší slavné zpěvačky. A i když věděl, že je to špatné a mozek je nenávratně poškozený, kdesi v duchu doufal, že by třeba mohl přijít zázrak. Nepřišel. Přišel konec a jak on, tak i lékaři věděli, že je to to nejlepší z toho nejhoršího. 

Když Věra Špinarová vydechla naposledy, nebyl u toho. Byl v Ostravě. Chtěl za ní jet v pondělí ráno, ale už to nestihl. Sám ale potvrdil, že jeho maminka měla vlastně hezký a důstojný odchod. Odešla vlastně na jevišti. Upadla do bezvědomí a už se z něj neprobrala. Necítila bolest, netrpěla. I kdyby zůstala naživu a probudila se, zůstala by nejspíš těžce invalidní a to by nikdo nechtěl.

Pohřbu v Ostravě v sobotu na Apríla se nejspíš zúčastní tisíce Ostravanů a lidí z okolí. Méně bude už kolegů zpěvačky. „Bohužel mě to mrzí. Moc ráda bych jela, ale hraju dvě představení a nemohu si přehodit alternaci, protože ta také hraje zas něco jiného. Ale budu na ní moc myslet a na vždy vzpomínat," dodala zpěvačka, kamarádka Špinarové.

Od 9 do 12 se mohou do Slezské Ostravy přijít rozloučit fanoušci, odpoledne pak bude pro rodinu a nejbližší přátele. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve