EXKLUZIVNĚ! Víme, kdo bydlí v bytě po Jiřině Jiráskové! Stropnický z toho chtěl dělat šarádu!

 Celebrity 
19. května 2015 04:58 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Byt po Jiřině Jiráskové na pražských Vinohradech už není prázdný! archiv
Byt po zesnulé herečce Jiřině Jiráskové už má své obyvatele! Jak VIPstory.cz exkluzivně zjistilo, již nějakou dobu v něm spokojeně žije rodina s malým dítětem! Proč ale syn ministra vnitra Martina Stropnického - Matěj chtěl prý z osídlení jednotky udělat mediální šarádu?

„Byt velikosti 2+1 v Kouřimské ulici byl již přidělen rodině s malou holčičkou. Jedná se o bytovou jednotku, která zůstala i přes zprivatizování zbývajících dvaceti jednotek původními nájemci v majetku městské části Praha 3 a je vedena jako „sociální bydlení. Tedy pro nájemníky v tíživé či komplikované životní situaci,“ uvedla vedoucí odboru správy bytových a nebytových prostor radnice Prahy 3.

Jak se redakce z důvěryhodného zdroje dozvěděla, rodina má handicapované dítě, a proto se městská rada rozhodla přidělit byt po slavné herečce právě ji. „V bytě probíhaly opravy, úpravy tak, aby splňoval příslušné normy, a teď tam rodina spokojeně žije a platí řádný nájem,“ dodala úřednice.

Matěj Stropnický, který byl až do loňského podzimu místostarostou Prahy 3 a měl neustálé spory nejen s opozičními, ale i koaličními partnery, chtěl vše medializovat. Zřejmě proto, aby ukázal, jak rodině ve složité životní situaci pomohl. Přitom to byl právě on, kdo se snažil o to, aby jedna z dědiček majetku po Jiráskové, Jana Svítivá, žijící v Malenicích na Šumavě byt proti všem předpisům získala. A původně si o něj požádala. Přitom zdědila půlku vilky - chalupy po Jiráskové, peníze a další majetek.

„Paní Svítivá nebyla nikdy obyvatelkou ani daného bytu, ani městské části Praha 3. Nesplňovala žádné náležitosti, aby ji tento byt byl přidělen, přesto, že pan Stropnický o to usiloval. Rada města samozřejmě rozhodla, že byt musí získat někdo potřebnější,“ uvedl další z úředníků radnice.

Rodina v bytě, kde bydlela a také zemřela herečka, platí standardní nájemné, které je 95,50 korun za metr čtvereční, což znamená, že samotný nájem je okolo sedmi tisíc korun. Se službami a dalšími poplatky platí noví obyvatelé činžáku v Kouřimské ulici okolo deseti a půl až jedenácti tisíc měsíčně.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty