Claudia Schiffer se dostala i do Guinessovy knihy rekordů!

 Celebrity 
08. dubna 2014 05:29 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dostala se až na samý vrchol Foto: Twitter
Objevili ji jako 17ti letou na jedné diskotéce a okamžitě ji nasměrovali do Paříže. Dnes je jí 43 let, od roku 2002 je vdaná za Angličana Matthewa Vaughna, mají spolu tři děti a žijí převážně ve Velké Británii. Řeč je o supermodelce Claudii Schiffer. Pavlína Němcová ji vystihla jedním slovem – profesionálka. „Je to pravá Němka s akurátní povahou. I díky tomu se samozřejmě dostala na ten absolutní vrchol.”

1987-1989
Hledač talentů Claudii přemluvil, aby odjela do Paříže a zkusila modeling. Ve městě módy byla přijata dobře a už v roce 1988 se objevila na obálce francouzského časopisu Elle. Poté se stala hvězdou světové kampaně na džíny Guess, která byla naprostou senzací a jednou z jejích legendárních zakázek. Po řadě dalších drobnějších prací pro časopisy včetně prvního fotografování na obálku britského časopisu u Herba Rittse ji požádal o schůzku Karl Lagerfeld. Nedlouho po svých prvních krůčcích na módních molech byla vybrána jako tvář Chanel.

1990
Claudia Schiffer se stala první modelkou v historii, která se objevila na obálce hudebního časopisu Rolling Stone. Fotografem byl Herb Ritts. Díky tomu pronikla až do nejužší špičky světových supermodelek éry 80. a 90. let minulého století.

1995
V květnu ji časopis People Magazine zařadil do svého žebříčku nejkrásnějších lidí planety.

2000
Díky svému charisma se objevila na titulkách časopisů častěji než jakákoliv jiná modelka. Dostala se tak do Guinessovy knihy rekordů jako nejfotografovanější tvář naší doby.

2007-2009
Claudia se objevila v kampani Ferragamo, byla tváří YSL a rovněž podpořila první parfém Alberty Ferretti.

2013
V exkluzivní spolupráci se Schwarzkopf vytvořila osobní řadu vlasové kosmetiky a barev s luxusními výtažky z perel. „Každá žena má někdy špatný den, kdy naše vlasy vypadají mdle a bez života. Chtěla jsem proto přijít s výrobkem, který by vlasům dodal zdravé vzezření a dokázal uspokojit i ty nejvyšší nároky.” Vlasy hrály během její kariéry také důležitou roli. Nesměla výrazně změnit odstín blond barvy, protože lidé ji chtěli takovou, jaká je.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty