Padesát let a pořád je v kurzu! Přesto její kariéra málem vyhasla hned na začátku.

 Celebrity 
29. ledna 2015 06:05 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Linda Evangelista Vogue
Její kariéra odstartovala v 90. letech po boku supermodelek Naomi Campbell, Cindy Crawford nebo Claudie Schiffer. Uběhlo čtvrt století a Linda Evangelista je stále v kurzu!

Kanadská modelka brzy oslaví padesátku, ale i tak se stala tváří prestižní značky. V takovém věku si to zaslouží potlesk. Modelingová branže je proslulá tím, že na věk jsou kladeny přísné podmínky, které se ke všemu čím dál více zhoršují. Ne však pro krásky, jejichž jména se stala hotovou legendou. Stejně například jako věta, kterou Linda kdysi pronesla v rozhovoru pro časopis Vogue: „Nevzbudíme se za méně než 10 000 dolarů na den!

Tak to je potom radost vstávat. Linda má za sebou dlouhou kariéru, přestože ji modelingové agentury v 80. letech málem odepsaly. Evangelista si nechala zkrátit vlasy a chlapecký sestřih pro ni danou sezonu znamenal okamžité vypovězení nasmlouvaných módních přehlídek. Jenže ženy ji začaly napodobovat, a tak se nakonec objevila na mnoha obálkách módních časopisů a ještě jako jedna z mála topmodelek prošla vícekrát výraznou změnou účesu, což si třeba taková Claudia nemůže dovolit.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008