Zemřel herec s nejdelší kariérou v Hollywoodu. Jeho život byl plný rolí, žen i dětského smíchu.

 Celebrity 
08. dubna 2014 05:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Mickey Rooney (1920-2014) Foto: Twitter
Těšil se snad nejdelší kariéře v Hollywoodu. Americký herec Mickey Rooney zemřel ve věku 93 let. V poslední době bylo jeho zdraví chatrné a nakonec neduhům v neděli 6. dubna podlehl.

Na svém kontě měl více než neuvěřitelných 340 rolí. Tomu se vyrovná jen málokdo. Hvězdou se stal již jako dítě roku 1920 - tentýž rok se narodil. Jeho rodiče ho brali na jeviště už v útlém věku a cítil se zde jako ryba ve vodě. V prvních dvou filmech (tehdy ještě němých) hrál trpaslíka s cigaretou v ústech. To mu bylo teprve 6! Patřil k nejpopulárnějším hercům v letech 1937-1944. Kromě řady komedií a muzikálů natočil sérii 16 filmů s titulem Andy Hardy. Hrál zde mladíka respektujícího rodinné hodnoty, žijícího na malém městečku a idealizujícího svým způsobem stav střední Ameriky. Za toto obdržel roku 1938 Oscara. Druhého získal ve dvaašedesáti letech za celoživotní dílo.

Hrál například i kontroverzního asijského souseda v klasickém filmu Snídaně u Tiffanyho nebo roku 2006 hlídače v komedii Noc v muzeu po boku Bena Stillera. Byl velkým milovníkem žen (osmkrát ženatý) a s bolestí v srdci přežil sedm svých dětí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím