Sedmapadesátiletá Pavlína Pořízková prozradila, že zůstat ve formě po menopauze je dřina. Styděla jsem se za to, že stárnu, přiznala

 Celebrity 
20. září 2022 08:59 / Pavla Krejčí
  6
📷
1 fotografie v galerii
Pavlína Pořízková stárne s grácií Depositphotos
Sedmapadesátiletá herečka a modelka Pavlína Pořízková je stále v kondici. Nyní však promluvila o problémech, které přicházejí se snahou udržet se v kondici v procesu stárnutí. Ačkoliv je těžké udržet si fyzičku, je to pro ni výzva, které hodlá čelit.

Přestože táhne modelce Pavlíně Pořízkové na šedesát, pyšní se tělem, které by jí mohla závidět leckterá dvacítka. Patří rozhodně mezi ty ženy, které věk neberou jako překážku.

V úterý herečka a modelka zveřejnila na svém Instagramu video, na kterém ukazuje svou cvičební rutinu. Podrobně v něm popisuje, jak vypadá její cvičení od doby, kdy prošla menopauzou. V klipu, který doprovází píseň "Unstoppable" od zpěvačky Sii, ukazuje, jak se svým trenérem cvičí paže a záda.

„Udržet se ve formě po menopauze dá hodně práce. Zvlášť, když máte nemotorné pohyby," napsala Pořízková k titulku. Poté dodala, že chtěla se svým tělem něco dělat a našla si úžasného osobního trenéra.

Bývalá supermodelka však přiznala, že kvůli neustálému cestování jsou její výsledky nekonzistentní. Přesto hodlá ve cvičení pokračovat.

„Stárnutí má své nevýhody," řekla Pořízková. „Člověk musí mnohem víc pracovat na věcech, které byly samozřejmé. Navenek. Uvnitř se však všechna ta již odvedená dřina konečně vyplácí."

Dodala: „Možná nejsem tak silná, pružná nebo nemám hladkou pokožku jako v mládí, ale cítím se dobře se všemi svými slabostmi. Jsem hrdá na své přednosti – a co je nejlepší, mám moudrost to vyjádřit."

Pod videem se ihned strhnula vlna komentářů. „Je frustrující, když musíme řešit zranění nebo problémy s příchodem středního věku,“ napsal jeden uživatel Instagramu. „Ale je úžasné vidět, jak podporujete zdraví kostí, funkční schopnost, zachováváte svalovou hmotu a aktivní stárnutí. Je skvělé vidět, jak propagujete důležitost toho, co se ženám děje během menopauzy i po ní."

 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

 

Není to poprvé, co Pořízková otevřeně mluví o stárnutí s grácií. V květnu promluvila pro magazín People o tom, jaké to je stárnout jako někdo, kdo se vždy pohyboval v modelingovém byznysu. Jako modelka začala opravdu brzy, ve 13 letech na konci 70. let. Když se jí zeptali, jaké změny by chtěla v tomto odvětví vidět, bez váhání odpověděla: „Ageismus."

„Styděla jsem se za to, že stárnu. Na druhou stranu jsem si pak řekla: ‚Ale jsem chytřejší, lepší, vtipnější a trpělivější! Celkově jsem nyní tím nejlepším člověkem, jaký jsem kdy byla," přiznala sedmapadesátiletá Pořízková.

Autorský článek, další zdroj: people.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve