Jennifer Aniston prozradila, proč nikdy nechtěla mít děti

 Celebrity 
11. července 2022 12:14 / Mirka Malá
  81
📷
2 fotografie v galerii
Jennifer Aniston je matkou především svým třem psům Depositphotos
Jsou ženy, které mají velké psychické problémy, když nemohou otěhotnět a jsou ženy, které po dětech netouží. A Jennifer Aniston vždy patřila do druhé skupiny. A s ní i celá řada známých osobností.

Jennifer Aniston byla vdaná dvakrát, nejprve za Brada Pitta, který nakonec po jejich rozvodu skončil v manželství s Angelinou Jolie a kupou vlastních i adoptovaných dětí. Pak se Jennifer vdala za herce Justina Therouxe, ale ani s ním nezatoužila po dětech. Dnes třiapadesátiletá hvězda svůj bezdětný stav musela v průběhu své kariéry také mnohokrát vysvětlovat, jako by to snad byla nějaká povinnost, mít děti.

"Nelíbí se mi nátlak, který na mě lidé vyvíjejí, nebo obecně na ženy, že jsem selhala jako žena, protože jsem neporodila. Myslím, že to není fér. Možná vám dítě nevyjde z pochvy, ale to neznamená, že žijete bez starostí, máte třeba psa a hlídáte děti přátel.  O  mně se neustále říká, že jsem byla tak zaměřená na kariéru a na sebe, že nechci být matkou a jak je to sobecké,“ řekla už před lety pro USA Today.

Jenomže není zdaleka sama. To slavná zpěvačka skupiny Fleetwood Mac Stevie Nicks kdysi rovnou přiznala, že buď chcete být umělkyní, nebo matkou. Její podstatně mladší kolegyně Miley Cyrus má v otázce manželství také jasno, i když její důvody jsou o poznání filozofičtější. "Jen bereme a bereme a očekáváme, že to půjde pořád dál. Ale je to vyčerpané a dál to jít nemůže. Dostáváme do rukou zatracenou planetu a já to odmítám předat svému dítěti. Dokud nebudu mít pocit, že by moje dítě žilo na Zemi s rybami ve vodě, nepřivedu na svět dalšího člověka, který se s tím bude muset potýkat,“ vysvětlila pro Elle.

Děti nemá ani slavná moderátorka Oprah Winfrey a také dobře ví proč. "Kdybych měla děti, moje děti by mě nenáviděly. Skončili by v ekvivalentu Oprah show, kde by se mluvilo o mně, protože něco v mém životě by muselo trpět a pravděpodobně by to byly ony,“ řekla pro Hollywood Reporter.

Bezdětné jsou například i zpěvačka Kylie Minogue nebo oscarová herečka Renee Zellweger. A ani ona nemá pocit, že by byla v životě nějak ochuzena. "Mateřství nikdy nebylo mou ambicí, takhle já nemyslím. Nikdy nemám očekávání typu až mi bude 19, udělám to a až mi bude 25, udělám ono,“ řekla Zellweger za dlouhý zástup známých bezdětných osobností.

Autorský článek, další zdroj: Just Jared

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve