Chystaný seriál o Rolling Stones: Za kontroverzní pikantnosti o sexu a drogách kapela dostala mnohamilionový honorář

 Seriály & Filmy 
15. července 2022 07:58 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Seriál o Rolling Stones přijde producenty pěkně draho Depositphotos
S biografickými snímky o slavných hudebnících se doslova roztrhnul pytel. A dočkají se i Rolling Stones, snad nejslavnější a taky rozhodně nejkontroverznější rocková kapela všech dob. Jenomže film by na to všechno nestačil, a tak se tvůrci kultovního seriálu Koruna rovnou pustí do celého seriálu.

Vznikne tak šestnáctidílný seriál, který navíc ani nestihne zmapovat celou šedesátiletou kariéru Rolling Stones. Bude se tak výhradně soustředit na období mezi roky 1962 až 1974. To je období od vzniku kapely až po natočení slavné desky It´s Only Rock´n´ Roll, tedy do chvíle, než do skupiny přišel Ronnie Woods.

Seriál se bude soustředit na smrt původního člena Briana Jonese, který byl v roce 1969 nalezen mrtvý ve svém bazénu poté, co byl z kapely vyhozen. Dalším ústředním bodem seriálu bude natáčení desky Exile On Main Street z roku 1972, kdy se členové kapely opravdu důkladně věnovali sexu a drogám. Mick Jagger se například během práce na albu oženil s Biancou, což mu ovšem nebránilo v tom, aby spal s přítelkyní Keitha Richardse Anitou Pallenberg, zatímco se sám Richards doslova topil v drogách.

Pro herce to tedy bude opravdu pěkná prácička. Očekává se ale, že na rozdíl od série Koruna nebude mít seriál o Rolling Stones tak hvězdné obsazení. Důvodem jsou totiž vysoké finanční nároky kapely na honorář, který jim producenti musí vyplatit za autorská práva k písničkám, které v seriálu zazní i za detaily z pravděpodobně nejpikantnějšího období kapely.

Rolling Stones si řekli o rovných 50 milionů liber, což je tak obrovská suma, že zkrátka na žádné slavné herce už peníze nezbydou.

Jen pro srovnání. Série Koruna patří k nejdražším seriálům vůbec. Každý díl tohoto kultovního seriálu vyjde na 10 milionů liber. Seriál o Rolling Stones sice nebude na výrobu tak drahý, protože nebude vyžadovat takové nákladné lokace a dekorace a něco půjde ušetřit i na méně známých hercích, nicméně právě díky vysokému honoráři pro samotnou kapelu nakonec vyjde na úplně stejné peníze.

Tvůrci se ale domnívají, že to za to riziko stojí a s náročnými finančními požadavky kapely se hodlají poprat. Mimochodem Rolling Stones patří ke známým "kolenovrtům" světového showbyznysu. Loni například kapela vydělala 36 milionů liber, ale na daních přes svoji holdingovou firmu sídlící v Amsterodamu zaplatila jen 300 tisíc liber.

Autorský článek, další zdroj: Daily Mail

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47