Vyšla kniha o nejkontroverznější české herečce! Zaujala i české celebrity!

 Celebrity 
03. července 2016 03:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kniha o Lídě Baarové zaujala velmi i zpěvačku Heidi Janků! archiv autorů
Pohled na život Lídy Baarové, jaký tady ještě nebyl! Odtajněné protokoly z výslechů, dosud nepublikované fotografie, unikátní rozhovory a kompletní filmografie. To vše a ještě mnohem více přináší nová výpravná kniha o nejkontroverznější české herečce Lídě Baárové!

Nejenom film Filipa Renče, dokument Heleny Třeštíkové, ale nyní i kniha autorské dvojice Miroslava Graclíka a Ondřeje Suchého nechá nahlédnout do života tolik rozporuplné herecké legendy! Kniha je natolik poutavá, že zaujala i české celebrity, třeba zpěvačku Heidi Janků, nebo herečku a zpěvačku Petru Černockou.

"Je hodně napínavá. Přečetla jsem jí téměř jedním dechem," svěřila se Heidi Janků.

Jen stěží by se v dějinách československé kinematografie našel osud podobný tomu, který prožila Lída Baarová. Byla jednou z mála, kterým se podařilo prosadit i za hranicemi naší vlasti, to když natáčela v několika evropských zemích.

V soukromí se zapletla s nacistickým ministrem propagandy Josephem Goebbelsem, což mělo nejen pro ni, ale i pro její rodinu a nejbližší doslova fatální následky. Ostatně kniha ukazuje některá životní rozhodnuti Lídy Baarové z dosud nevídaných uhlů.

Autoři detailně provází čtenáře životem a především filmy Lídy Baarové, představují její dosud utajené příbuzné, ale i lidi a kolegy, kteří v životě herečky zanechali významné stopy.

"To ale není zdaleka vše, v knize se objevují přetisky a kompletní znění některých protokolů z výslechů, které těsně po druhé světové válce podstoupila nejen sama Baarová a taktéž i její sestra, rovněž herečka Zorka Janů a řada dalších blízkých lidí. Je to místy čtení, ze kterého jde mráz po zádech a zároveň na čtenáře dýchne jistě duch oné neradostné doby, kdy udávat ve vlastní rodině bylo normální," naznačil jeden z autorů Miroslav Graclík.

O to více otřesné je, když si člověk uvědomí, že například Zorčiny výslechy se odehrály nedlouho před tím, než psychicky narušená spáchala sebevraždu skokem z balkonu Lídiny luxusní vily.

Exkluzivní a výpravná kniha Lída Baarová stále fascinuje obsahuje stovky černobílých fotografií a dokumentů, z nichž některé jsou publikovány úplně poprvé. Součástí knihy je i barevná příloha a publikaci uzavírá kompletní filmografie Lídy Baarové.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008