Chudák Skopeček! Z Bohnic rovnou do důchoďáku?

 Celebrity 
30. června 2016 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Janu Skopečkovi se stěhovat z domova nechce! Ale ví, že síly mu ubývají! archiv ČT
Herecká legenda Jan Skopeček sice oslavil 90. narozeniny, ale z požehnaného věku příliš radost nemá. Je naštvaný a nevrlý. Skončil v Bohnicích a teď ho prý snad čeká domov důchodců.

Před pár týdny upadl ve svém pražském bytě a zlomil si žebro. Po vyšetření ho převezli do nemocnice v Bohnicích. Jelikož tamní doktoři se bojí, že bude doma opět sám a může se opět zranit, požádali rodinu, aby zkusila otce a dědečka umístit do seniorského zařízení, kde o něj bude postaráno. To ovšem Skopeček zatím odmítal. Dokonce se s částí rodiny pomáhal.

Poté, co Skopečkovi zemřela manželka, herečka Věra Tichánková, zůstal herec sám. „Rodina se bojí, aby se mi zase něco stalo. Ale nechci do důchoďáku,“ říká přátelům a známým Jan Skopeček.

Tlaky jsou na něj prý velké, jenže rodina to myslí nejspíš dobře. Nechce, aby starý pán byl bez dozoru a měl vše potřebné, včetně lékařské péče, pravidelné stravy, úklidu.

Dokonce se až z Francie za ním vydala dcera, která ho přemlouvala, aby nabídku vzal. Sám herec se v seniorském domě byl podívat a uznal, že to tam není špatné, ale že „doma je doma“. Jenže sám uznává, že sil mu ubývá.

Z bytu v pražských Vršovicích, kde prožil téměř celý dospělý život, se mu pochopitelně moc nechce. Raději by uvítal nějakou pečovatelku. Jenomže v zařízení, kde jsou na to zařízeni, by to měl nejspíš lepší.

„To není vězení, to je velmi hezký domov. Ať se Honza podívá, jak dopadly jeho kolegyně – daleko mladší Jana Brejchová, nebo starší Luba Skořepová. Obě jsou na LDN v pražském Motole. A Květa Fialová? Má Alzheimera a taky pořád říkala, že ona stáří miluje a byla pořád soběstačná. A najednou střih a bylo vše jinak,“ namítá Skopečkova mladší herecká kolegyně, která si myslí, že senior dům pro opuštěného herce by bylo ideálním řešením!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47