Urážený a i nenáviděný král komiků Vlasta Burian se konečně dočkal! Foto jako důkaz!

 Celebrity 
18. dubna 2016 03:05 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vlastu Burianovi se dostalo 54 let po smrti cti, které se dostalo i Karlu Gottovi či Lucii Bílé! archiv
Milovaný i nenáviděný, takový byl a je Vlasta Burian, král komiků. Teď 54 let po jeho smrti vyšla zlatá a stříbrná pamětní mince. Stejná, kterou mají Karel Gott či Lucie Bílá, je nyní k dostání od 850 do skoro 25 tisíc korun. Hana Zagorová má také podobnou minci, jen bez své podobenky.

Česká mincovna vydala dvě verze stříbrné a jednu verzi zlaté pamětní mince - medaile asi nejslavnějšího českého herce a komika, který byl po druhé světové válce dokonce ve vězení. Tehdejší režim a někteří "milí" kolegové o něm tvrdili, že spolupracoval s nacisty. To byla ale lež a snůžka pomluv, která zničila Burianovi život na jeho sklonku.

Nyní se Burian dočkal alespoň této pocty, a kdo by měl zájem, minci si může koupit. Jsou ale raženy jen v omezeném počtu. Před dvěma týdny minci získala ke svým padesátinám i Lucie Bílá. Před lety se pocta dostala Karlu Gottovi či Lucii Bílé.

Zvláštní však je, že třeba zlatý dukát či stříbrný od České mincovny mají například i dvě velmi kontroverzní osobnosti české politiky. Protektorátní prezident Emil Hácha a komunistický prezident Klement Gottwald.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008