Zmalovaná Havlová, buranský Hřebejk, zlomená Machálková a dítě! Pohřeb Bořka Šípka!

 Celebrity 
21. února 2016 03:01 / redakce
  0
📷
6 fotografií v galerii
Pohřeb Bořka Šípka se konal v motolském krematoriu a promluvil i Michael Kocáb! Profimedia
Pohřeb zesnulého výtvarníka Bořka Šípka, který podlehl rakovině slinivky, s níž rok bojoval, byl poněkud zvláštní. Na sobotní poslední rozloučení do krematoria v Motole směli jen předem pozvaní hosté a rodina si nepřála kondolovat. Ale to nebylo všechno.

Zlomená Leona Machálková dorazila se synem Arturem, jehož otcem byl právě Šípek. Ten po rozloučení nesl dvě velké kytice, zřejmě na hrob, kam bude uložena urna s ostatky slavného sochaře a designéra. Přišel Michael Kocáb, Jaroslav Svěcený a také režiséři Jaroslav Brabec či Jan Hřebejk.

Právě Hřebejk přišel trochu za vidláka. Zatímco všichni přišli velmi slušně oblečeni, on opět v džínách a jednom vytahaném svetru, která má zřejmě na celý život, přes který měl další.

„Opravdu se pan Hřebejk neumí obléct. Když chci dát někomu poctu a poslední sbohem, asi bych měl dbát na to, jak přijdu oblečený. Asi je mu to jedno,“ zaglosovala jedna z návštěvnic pohřbu.

Hezky oblečená, ale trochu více a zbytečně zmalovaná přišla první dáma Dagmar Havlová. Pohublá, s make-upem, ale hlavně s výrazně rudou rtěnkou, která jí vůbec nesluší a dělá z ní ještě starší, než je. Kam se poděl její pověstný šarm?

Havlová patřila k Šípkovým blízkým přátelům, protože zesnulý designér se přátelil s Václavem Havlem a v době jeho panování na Hradě byl hradním architektem.

Přímo s malým dítětem dorazil fotograf Jan Saudek s přítelkyní Pavlou Hodkovou. Přitom brát malé dítě na pohřeb není asi úplně rozumné. Zřejmě pro něj neměli hlídání.

Bořek Šípek zemřel před týdnem po boji s rakovinou slinivky břišní. Na jeho vážné onemocnění se bohužel přišlo pozdě a léčba nezabírala. Výtvarník dobře věděl, že se blíží jeho konec. Lékaři se mu snažili zpříjemnit poslední měsíce a pak týdny života. Bylo mu 66 let.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve