Slavný český dabér Vinnetoua: Znechucení nad novým filmem náčelníkovi apačů!

 Celebrity 
16. ledna 2017 02:30 / Marek Pokorný
  0
📷
3 fotografie v galerii
Stanislav Fišer je novým filmem o Vinnetouovi dost znechucený! archiv Nova
Stanislav Fišer je s příběhy o Vinnetouovi neodmyslitelně spjatý! Daboval totiž hlavního představitele. Dnes se mu chce z nově natočeného příběhu o indiánském hrdinovi spíš brečet! Je to spíš parodie, než něco, co se mělo povést!

„Myslím, že některé filmy by se možná znovu přetáčet neměly. Některé osobnosti jsou totiž nenahraditelné," řekl Stanislav Fišet na loni zesnulého herce Pierra Brice, nímž se i přátelil. Nejen kvůli filmu! „Oba jsme měli rádi víno - on červené a já bílé,“ dodává

„To, že nazvali Old Shatterhanda přímo Karl May, je, řekněme, fór. Ale jsem si jist, že by se to Karlu Mayovi nelíbilo,“ řekl Stanislav Fišer poté, co viděl první ze tří nových dílů.

Fišerovi se nelíbí ani noví hlavní představitelé – albánský kulturista Nik Xhelitaj (33) a německý seriálový detektiv Wotan Milke Möhring (48). „Ten, co hraje Old Shatterhanda, má sice echt německé jméno, ale blonďatý germánský typ to není,“ kritizuje obsazení český herec a dabér.

A Vinnetou je podle něj spíš parodie, než náčelník apačů. „Potěšil mě poměrně dlouho trvající záběr z boku přes nějaké kopí na dvě nahá prsíčka asi patnáctileté dívky... Ale pak jsem rozeznal, že jde o hruď Vinnetoua!" podotkl Fišer, který už řadu let zápasí s následky rakoviny. Přišel o hlas a dnes mluví jen díky podpůrnému strojku na krku.  

Z nového Vinnetouna jsou zklamaní i mnozí diváci a další osobnosti. "Je to spíš nějaká replika. Prostě to neměli znovu točit. Vinnetou je jen jeden!" dodal jeden z diváků, milovník ságy původního Vinnetoua. 
 
 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008