Stávka a nepokoje kvůli DiCpariovi? Ano, to se může stát! Víme, proč!

 Celebrity 
01. února 2016 04:01 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Leonardo DiCaprio i tady vypadá jako moderní Lenin Profimedia
Stávku a blokádu filmových ateliérů plánují petrohradští komunisté. Důvodem je informace, že by slavný americký herec Leonardo DiCaprio měl hrát Lenina. Pokud se tak stane, můžou nastat nepokoje.

Ruský, kdysi Sovětský Leinfilm oslovil DiCapria právě pro roli Vladimíra Iljiče Lenina ve filmu, kde by měl být jako vůdce světového proletariátu. Jenže ruští komunisté se bouří a odmítají aby neRus a k tomu Američan a k tomu DiCaprio hrál takovou roli.

Přesto že Rusko je relativně demokratickou zemí, postava Lenina je pro mnohé z občanů stále více než svatá.

„Už jsme poslali Lenfilmu dopis a sdělili jsme jim, že to by vyvolalo protestní akce a občanskou neposlušnost u vchodu do studia. Prostě jim nedovolíme jít dovnitř,“ nechal se slyšet jeden z vůdců petrohradské strany Ruští komunisté Sergej Milinkovič.

Lenina by měl prostě hrát ruský herec a ne nějaký „amok“, který nemá k historickým souvislostem žádný vztah. No a to tedy Leonardo DiCaprio tedy rozhodně nemá. I když v domě komunismu částečně také žil, nezažil totalitu a už vůbec ne tu ruskou. A rozhodně nepamatuje Lenina.

Jenže babička z matčiny strany, tedy jeho prababička z Ruska pocházela a proto nedávno prohlásil, že by si on sám rád zahrál Lenina, Putina nebo Rasputina.

„Myslím si, že by mělo být víc filmů o ruské historii, protože její součástí jsou příběhy hodné Shakespeara,“ řekl DiCaprio.

To ale k přesvědčení milovníků komunistických vzorů evidentně nestačí. I tak ale podle Lenin filmu by nemělo být natáčení snímku o Leninovi problémem. „Leonardo DiCaprio je mladému Leninovi docela podobný. A na vytvoření revolučního prostředí roku 1917 máme dost rekvizit,“ dodal mluvčí filmových studií v Petrohradu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?