Jak to opravdu bylo se sebevraždou Karla Svobody? Uplynulo už 9 let!

 Celebrity 
30. ledna 2016 03:01 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Karel Svoboda odešel před 9 lety ve věku 68 let. Dobrovolně, ale někteří tomu dodnes nevěří! Profimedia
Neuvěřitelných devět let uplynulo od chvíle, kdy zemřela hudební legenda, skladatel Karel Svoboda. Osudného lednového dne ho jeho tehdejší manželka Vendula našla na dvoře vily v Jevanech s prostřelenou hlavou. Dodnes někteří nevěří, že hitmaker zemřel sám.

I když policie vyloučila, že by na smrti tehdy 68letého Karla Svobody měl někdo přímou vinu, jsou lidé, kteří si myslí své.

"Nevím proč, ale jsem prostě pořád přesvědčena, že mu tehdy někdo pomohl. A když ne přímo, tak nepřímo. To si musí každý srovnat se svým svědomím, ale nevěřím, že jen tak šel a vzdal se života, i když byl nemocný," míní jedna z českých zpěvaček.

Svoboda trpěl maniodepresivní psychózou. Pár měsíců před smrtí hodně sešel a lidé, kteří se s ním často potkávali, hovořil o tom, že je jiný a něco se s ním děje. O tom, že se zabije, prý občas někomu řekl, ale jakoby v lehké nadsázce, s černým humorem. Nakonec to bohužel udělal. Jeho žena Vendula, která se od té doby už podruhé vdala, ho našla osudného večera, když se vrátila z Lipna, kde měla zkoušku kurzu, kterého se zúčastnila.

Vztah Svobody a Svobodové byl podle mnohých italskou domácností. Pár zažil tragédii, když jim zemřela malá dcerka Klárka na leukemii. Manželství prošlo krizí, přesto ji ustáli. Nakonec sáhl Karel Svoboda po revolveru a dobrovolně odešel z tohoto světa. V domě dnes žije jeho syn Petr se svou rodinou.

Krátce po smrti Českem a především policií otřásal skandál, kdy unikly fotografie určené pro vyšetřování a do spisu. Nejenom, že s nimi někteří policisté kšeftovaly, ale staly se i bez vědomí příbuzných součástí sborníku, který jednou za čas Kriminalistický ústav vydává. Tehdy padaly žaloby a i mimosoudní vyrovnání.

Karel Svoboda zde po sobě na štěstí zanechal stovky legendárních hitů, včetně filmové hudby i dalšího materiálu, a tak si možná dosud málokdo připustil, že geniální skladatel vlastně ani neodešel...
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít