Rakovina Jiřího Bartošky: Jak to s ním opravdu vypadá?

 Celebrity 
18. prosince 2015 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jiří Bartoška "uzdravený" a stále kouřící jako tovární komín! Profimedia
Herecký bard Jiří Bartoška trpí tou samou formou rakovinového onemocnění jako Karel Gott, tedy nádorovým onemocněním mízních uzlin. Rovněž podstoupil sérii chemoterapií. Dorostly mu vlasy i vousy. Jak je na tom nyní po skoro roce a je naděje na uzdravení?

"Jsem naprosto v pořádku, cítím se skvěle," roztruboval slavný herec na vyhlášení soutěže Czech Press Photo.

Každý, kdo tímto onemocněním prošel ale ví, že je to nesmysl a úplná vyléčitelnost z tohoto druhu rakoviny je velmi subjektivní, především u starších lidí.

"Je možné, že to neměl tak rozsáhlé jako Karel Gott, že se to chytilo včas, ale byl maximálně hodně dobře zaléčený. Určitě ne zcela vyléčený, to by bylo velmi rychlé a vlastně zázrak. On jistě podstupuje kontroly a občas i nějaké přeléčovací kůry," uvedla jedna z onkoložek, odbornic na tento typ onemocnění.

Bartoška však hýří vtipem, optimismem a stále kouří jak tovární komín. I to může být však známka toho, že rakovina sice ustoupila do pozadí, ale rozhodně nezmizela.

"U pacientů, kde je téměř 90.procentní naděje na úplné vyléčení dáváme jasně najevo, že přestat kouřit je jedna z podmínek, aby se pacient skutečně z nemoci dostal. Pokud lékaři nechali pana Bartošku i nadále kouřit, o něčem to svědčí," naznačila lékařka. O čem, to se už můžeme jen domnívat. Nicméně přejeme herci skutečně brzké uzdravení a zotavení...
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008