Jakubisko s manželkou v nemilosti! Filmaři zuří!

 Celebrity 
18. prosince 2015 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Juraj Jakubisko a jeho žena Deana Horváthová inkasují dost podivně peníze na své projekty Profimedia
Podvod za podvodem, nic jiného v tom není, zuří teď někteří čeští filmaři nad informacemi, že manželský, režisérsko-producentský pár Juraj Jakubisko a Deana Hortváthová kasírují miliony na pofidérní díla. O jednom se neví, jak dopadne, druhé prý vůbec nevzniklo.

Jak informoval deník Expres, Horváhová-Jakubisková dostala šest milionů korun od Státního fondu kinematografie na plánový film Sedminohý Lukáš za více než 100 milionů korun. Nyní vyšlo najevo, že získala další skoro 4 miliony korun na snímek, který nikdy nenatočili.

A sice v roce 2011 získala Jakubisková jako producentka od slovenského audiovizuálního fondu na film Slovanská Epopej dotaci ve výši 135 tisíc eur (3 780 000 korun), a to přesto ale dosud nezačala natáčet.

"Co je to za móresy. Od kdy se proplácí dotace a příspěvky na filmy, které nevzniknou nebo mají dopředu posudek propadáku. To si může dovolit snad jen Klausova kámoška Deanka a její manžel, kteří sami smrdí korunou a dluží na koho se podívají ještě kvůli dílu Bathory," rozčílila se jiná producentka, která financuje velmi úspěšné filmy a sama nebyla s granty úspěšná.

Rozčílení jsou i mnozí režiséři a v šoku je i Zdeněk Troška, který zásadně točí za soukromé peníze to ještě tak, že je schopen z téměř každého natáčení peníze z rozpočtu ušetřit. "Je to o tom, s kým kamarádíte, chodíte na večeře, s kým se stýkáte a komu podlézáte. Já tyhle věci nedělám, proto granty nedostávám," odpověděl Troška, který natočil komedii Strašidla, jenž bude mít příští rok premiéru.

Podle filmařů by se na financování Státního fondu kinematografie měl podívat někdo odpovědný a třeba i ministerstvo kultury či resort financí. Je to plýtvání veřejnými prostředky.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008