Taková urážka Vondráčkové a Bílé! Tohle si za rámeček nedají!

 Celebrity 
20. října 2015 00:05 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Lucie Bílá si odskákala účinkování s Alexandrovci, stejně jako Helena Vodnráčková. Rádoby intelektuálové na nich nenechali niť suchou facebook
A je to tady. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde a výjimkou není ani šoubyznys! Takzvaná "pražská kavárna", tedy pseudointelektuálové, kteří sami mají trus na rozhožce, se pustili do obrovské kritiky dvou předních českých zpěvaček Heleny Vondráčkové a Lucie Bílé. Důvodem je jejich angažmá se světovým obřím souborem Alexandrovci!

Aktivista a známý hulvát John Bok, europoslanec Jaromír Štětina o kterém se traduje, že za minulého režimu byl u STB a teď kritizuje vše, co mu zrovna není po chuti a dokonce poslankyně za ODS a starostka Prahy 2 Jana Černochová se cítí pohoršeni, že Alexandrovci koncertují v ČR. Mimochodem jejich tour po Evropě je součástí 70. let výročí oslav od konce druhé světové války. A v Česku s nimi vystupují Míša Nosková a Helena Vondráčková, na Slovensku s nimi pak zpívala Lucie Bílá.

Právě dvě posledně jmenované dali takzvaní pravdoláskaři na pranýř, nejvíce pak Helenu Vondráčkovou, o které i některá média psala, že je součástí návratu minulosti a podobné nesmysly.

Štětina pak jak zpěvačky, tak pořadatele tour označil za kolaboranty. „Ten, kdo pořádá turné Alexandrovců, kolaboruje s ruskou armádou, protože Alexandrovci jsou příslušníci armády,“ sdělil Štětina.

Korunu tomu ale dal spící kníže, politik Karel Schwarzenberg. Má asi mezery ve vzdělání a především v kultuře. Tomu zase sice nejvíce nevadí to, že se souborem zpívají přední pěnice, ale hlavně, že záštitu nad tour Alexandrovců vzal prezident Miloš Zeman. Bohužel nepochopil, že záštitu udělila hlava státu právě proto, že ruský armádní soubor vystupuje v rámci výročí osvobození.

„Proti Alexandrovcům jako takovým nic nemám. Pokud tu hudbu má někdo rád, ať si je poslechne. Něco jiného je záštita prezidenta. Podle mého skromného názoru by prezident měl zaštítit jenom špičkové věci. Když ruské, tak třeba moskevský balet nebo nějaký orchestr, které tam jsou některé báječné. Ale ne armádní sbor Alexandrovci, který je sice populární, ale podle mě z uměleckého hlediska to není špičkové hudební těleso," řekl Schwarzenberg, čímž neshodil soubor a Vondráčkovou, Noskovou a Bílou, které s ním koncertuje, ale hlavně sebe.

"Pan Schwarzenberg je opravdu mimoň a zoufalý spící rádoby šlechtic. Vůbec nic nepochopil. A pokud podle něj nejsou Alexandrovci špička, tak kdo už. Oni jsou světová jednička. Prostě hlupák zůstane hlupákem," reagoval jeden z návštěvníků pražského koncertu na dotaz VIPstory.cz, co říká na takovou kritiku.

Sama Helena Vondráčková, která čelí asi největší kritice nechce napadání ze strany různých intelektuálů komentovat. Pouze uvádí důvody, proč se rozhodla s Alexandrovci vystupovat.

"Jsou to profesionálové, kteří jsou nejen propagátory ruské kultury, ale mají v repertoáru i světové věci, zpívají Verdiho, Pucciniho. Je tam nejen pěvecká složka, ale i úžasné ruské tance, čili taneční soubor. Prostě je to obrovská nádherná show, a jsem velmi ráda, že s nimi mohu vystupovat. A považuji za naprosto demagogický názor — spojovat umění s nějakou politickou situací, která teď nastala," uvedla.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod