Proč rybář Jakub Vágner láká krásky do nebezpečného pralesa?

 Celebrity 
05. října 2015 03:02 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jakub Vágner s kráskami - Miss Eliškou Bučkovou a herečkou Ivanou Jirešovou v rámci prezentace Expedice Amazonie 2015 Amazonie 2015
Známý rybář a cestovatel Jakub Vágner láká krásné ženy do pralesa v Amazonii a doufá, že se budou bát! Říkáte si, trochu podivné přání, nicméně tak to je. S tímto nápadem přišel přední český fotograf Jakub Ludvík. A na expedici Amazonie 2015 se vydává jak Miss České republiky Eliška Bučková, tak herečka Ivana Jirešová.

Do Amazonie míří proto, aby v nejkrásnějším ateliéru světa nafotili unikátní kalendář. "Je to největší les světa, větší než celá Evropa – zatím, než ho naše vyspělá civilizace zcela pohltí. Expedice Amazonie 2015 povede 1000 kilometrů od nejbližší civilizace," říká Jakub Vágner.

Ten také doufá, že se krásky budou bát. Nikoli však zvířat, ale možných rizik, která na každého v tomto pralese číhají. Banality, které se v běžné civilizaci zdají nám všem jednoduché, jsou právě zde velkým problémem! "Třeba taková zlomenina, bolest zubu nebo zánět slepého střeva tam můžou být hodně zásadní a mohou člověka ohrozit na životě,” popsal situaci Jakub Vágner, který se na focení mimořádného kalendáře velmi těší.

Na unikátních fotografiích bude konfrontována krása něžných žen a drsné, přesto úchvatné prostředí deštného pralesa. Součástí expedice budou i kameraman, vizážistka a výtvarnice, jejímž úkolem bude vytvářet úchvatné výtvory z krás džungle, lián, květů, ale i jiných přírodních materiálů. Dámy budou v kalendáři zahaleny pouze do těchto výtvorů a artefaktů původních obyvatel amazonské džungle, amerických Indiánů.

Členové Expedice Amazonie 2015 budou „monitorováni“ již od prvních příprav na expedici samotnou a z celé akce vznikne hodinový dokument zobrazující celou cestu za finálním produktem, fotografií z prostředí drsné džungle. Budou zaznamenány všechny radosti i potíže, kterým celý tým bude čelit. Od 3. prosince bude následně v prostorách Casina Bonver na Pankráci k dispozici výstava exkluzivních indiánských artefaktů Jakuba Vágnera, které doposud v České republice nespatřily světlo světa.

Modelka Eliška Bučková cestu bere jako obrovskou výzvu a bude to pro ni největší dobrodružství jejího života. Těší se, že překoná samu sebe. Herečka Ivana Jirešová je velmi poctěna nabídkou se expedice zúčastnit a splnit si tímto své cestovatelské sny do míst, do kterých se běžný turista nemá šanci podívat, objevovat a tvořit s lidmi, kteří milují svou práci.

“Na pozvání do Amazonie jsem hned kývla, vůbec jsem nad neuvažovala nad tím, co mě tam čeká. A ani dnes to raději nechci vědět,” směje se Eliška Bučková. A Ivana Jirešová přitakává: “Ani já to nevím. Jen jednou v noci, když jsem nemohla spát, jsem se podívala na Google – a trochu jsem se vyděsila. Kritické situace si však moc nepřipouštím. Těším se na přírodu a doufám, že tam nasaji energii.” Fotograf Jakub Ludvík se na expedici míní připravit týdnem stráveným pod stanem a obavy Jakuba Vágnera přesvědčivě rozhání: “Na toaletu budeme chodit všichni společně. I v tom to bude zajímavé.”
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve