Zemřel PAN HEREC Lubomír Lipský! Už neměl sílu bojovat. Všichni čekali, že přijde konec

 Celebrity 
03. října 2015 00:06 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Lubomír Lipský odešel ve 92 letech! archiv FDB
Jeden z posledních hereckých bardů staré generace českého divadla a filmu, skutečný PAN HEREC Lubomír Lipský zemřel. Bylo mu 92 let. V posledních týdnech se to dalo čekat. Jeho zdravotní stav byl po nedávném zápalu plic velmi špatný. Nápor nevydrželo srdce. Truchlí příbuzní i přátelé. Nejvíce kolega Jan Skopeček, s nímž byli přátelé desítky let.

Vila na pražských Vinohradech, kde Lipský léta žil a to i se sousedem Miroslavem Horníčkem osiřela. Přesto, že v domě bydlí Lipského vnuci i synovec, sám velký český herec odešel. Před několika týdny do nemocnice na Vinohradech. Následně do Thomayerovy nemocnice, kam si ho vzala snacha, primářka oddělení.

„Pan Lipský zemřel dnes ráno ve spánku na selhání srdce. Odešel tiše, bez bolestí. Jeho rodina sem za ním chodila pořád, bylo o něj skvěle postaráno,“ svěřila se VIPstory.cz jedna ze zdravotních sester a přidala zvláštní zážitek.

„Pan Lipský mi před pár dny řekl, že je tu podzim a je jeho posledním. Že ví, že na jaře už tu nebude. Ještě jsem mu říkala, že je to nesmysl, že je štramák, chvilku si poleží a zase bude fit. On se tak na mě podíval, nic neřekl a jen tak jakoby kývl hlavou, že vlastně ne. Určitě to cítil,“ svěřila se členka personálu nemocnice.

Lipský měl za sebe desítky rolí. Kromě mnoha divadelních, také televizní a filmové. Šest medvědů s Cibulkou, Tři chlapy v chalupě, Tři chlapi na cestách, nebo nedávné Kameńáky. To vše a mnoho dalšího ztvárnil.

Kromě jiného mnoho let hrál v komediálním divadelním představení Charleyova teta spolu s Janem Hrušínským.

„Pana Lipského je obrovská škoda. Byl to velký český herec, velmi skromný, pokorný a obrovský profesionál. Byl to PAN HEREC. A je mi velmi líto, že odešel. Momentálně spolupracuji na filmu Strašidla, který natáčíme s jeho synovcem Daliborem Lipským,“ prozradil režisér Zdeněk Troška. Synovec Lipský je filmový střihač, který má za sebou desítky a desítky projektů. Úmrtím Lubomíra pro něj neodešel jen blízký příbuzný, ale i „učitel“ a dobrý rádce.

Poslední rozloučení s Lubomírem Lipským, rodákem z Pelhřimova na Vysočině, se uskuteční pravděpodobně koncem příštího týdne ve velké obřadní síni krematoria ve Strašnicích.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod