Hádka! Naštvaný Svěrák a Hubač. Veledílo v ohrožení!

 Celebrity 
23. prosince 2015 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zdeněk Svěrák a Ivan Hubač se nepohodli s produkcí ohledně chystaného muzikálu Ať žijí duchové! Bude nebo nebude?  Profimedia
Taková to měla být legrace, pecka a hlavně to mělo vydělat spoustu peněz. Teď je veledílo v ohrožení. Řeč je o muzikálu Ať žijí duchové , který se měl začít hrát od jara příštího roku v Praze. Jenomže autoři Zdeněk Svěrák a Ivan Hubač se nepohodli s manželkou Daniela Landy - Mirjam!

Scénárista Ivan Hubač šel do spolupráce se Zdeňkem Svěrákem a těšili se, že původní příběh, který známe jen z televize, kde excelovali třeba Jiří Sovák, Lubomír Lipský a další, bude zhmotněn a bude z něj skvělý muzikál. Jenomže za vše může spor.

"Do původních příprav zasáhla paní Landa a chtěla zasahovat i do obsahu. To se Hubačovi se Svěrákem nelíbilo. Takže se rozhodli, že od spolupráce s produkcí ustoupí. Jen to velká škoda. Vypadá to ale, že z toho nic nebude, protože každý má svou hlavu," prozradil VIPstory.cz zdroj blízký produkci i autorům.

Jak se situace vyvrbí, není jasné. Jedno ale jisté je, že bez svolení Svěráka a Hubače nemůže nikdo uvést dílo na veřejnosti. Autorská práva jsou autorská práva. Ještě existuje možnost, že se obě strany dohodnou a muzikál Ať žijí duchové se hrát bude. Zklamaní jsou i někteří herci a zpěváci, kteří se už těšili, jak si v komediálním hudebním díle v Kongresovém centru Praha zahrají.

Vše ještě završila na konci prosince zpráva, že zemřel scénárista filmového zpracování Jiří Melíšek. Nedávno Lubomír Lipský. I když s muzikálem neměli mít nic společného, je to smutná informace, která všechny milovníky tohoto kultovního filmu zasáhla.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve