Smrt kosí herce z Kameňáků Šest mrtvých za 13 let! Podívejte se na video!

 Celebrity 
14. listopadu 2015 00:03 / redakce
  0
Loading...
📷
4 fotografie v galerii
Jaroslava Tichá odešla tiše, bez povšimnutí!  reprofoto, TV
To, že během uplynulých třiceti let postupně zemřely hlavní hvězdy košilatých komedií Slunce seno, je sice smutné, ale dalo se to očekávat, ale to, že během třinácti let odejde už šest skvělých herců z Troškovy trilogie Kameňák je hrůza! Naposledy to byla Jaroslava Tichá (+85), kterou poslední na živu viděl režisér Zdeněk Troška.

Zemřela už 22.dubna, ale o její smrti nikdo nevěděl. "Byl jsem za ní tři dny před smrtí. Vypadala úplně jinak, hodně pohublá. Ještě měla sílu vstát. Seděli jsme na chodbě a povídali jsme si o všem, vzpomínala na Kameňáky, ale i na Botu jménem Melichar, kde mi hrála zlodějku ze školy. Nenapadlo by mne, že za pár dní odejde," uvedl Zdeněk Troška, který se tak projevil jako skutečný kamarád, který přišel navštívit svou kamarádku, opuštěnou, na kterou ostatní prostě zapomněli!

Příčinou smrti bylo celkové selhání organismu, zemřela takzvaně stářím. Přitom Jaroslava Tichá, jejímž manželem byl poměrně známý český herec Jan Faltýnek, patřila k energickým herečkám. Měla za sebou řadu rolí, kupříkladu Všichni dobří rodáci, Slavnost ticha,

Její roli v Kameňáku, kde hrála manželku, stíhačku Jana Skopečka, kterou pak přejede auto a v hospodě se ho ptají, co teď bude dělat, kdy on odpoví..."asi rejži", znají všichni. Kromě toho si v jedné scéně zahrála i s první zesnulou z trilogie Helenou Růžičkovou a Jaroslavou Obermaierovou. Přijde do zeleniny a chce sardinky a zeleninu a zelinářka Růžičková vykládá "bordelmamá" Obermaierové budoucnost z čočky...

Z Kameňáků 1 až 3, které točil Zdeněk Troška, odešli už kromě Růžičkové a Tiché, také tchyně Eva Tauchenová, stará Kropáčková Anna Vejvodová/' class='tags'>Vejvodová, babka Poláčková, tedy Věra Tichánková i její filmový manžel, dědek Poláček, herec Lubomír Lipský!

Na zesnulou herečku Jaroslavu Tichou kromě režiséra vzpomíná i herečka a dabérka Regina Řandová, s níž si zahrála ve filmu Bota jménem Melichar. "Je mi to moc líto. Je škoda, když odcházejí skvělí herci a ona mezi ně patřila. Byla nesmírně fajn."
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve