Chcete ho? Byl vzpěračem, kaskadérem, dnes hercem! Teď slaví 80!

 Celebrity 
27. září 2015 11:32 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zdeněk Srstka - vzpěrač, kaskadér, herec a také prý věčný pohodář slaví životní jubileum archiv ČT
Neuvěřitelné 80. narozeniny oslavil v sobotu známý český herec Zdeněk Srstka, který také moderuje pořad o opuštěných zvířatech Chcete mě?! Bývalý vzpěrač a kaskadér, ale také komik proslul řadou rolí, filmových, televizních i estrádních. Například s Jaroslavou Hanušovou v pořadu Možná přijde i kouzelník.

Zdeněk Srstka, který je podruhé ženatý, byl v roce 2010 přijat do Síně slávy Českého svazu vzpírání. Hrál většinou malé role v několika desítkách českých filmů, např. Ať žijí duchové!, Rozpuštěný a vypuštěný a dalších. Jeho herecké začátky jsou spojeny, tak jako u mnoha dalších českých kaskadérů, s parodickou komedií režiséra Oldřicha Lipského a scenáristy Jiřího Brdečky Limonádový Joe aneb koňská opera.

„Já jsem byl vděčný za každou roli, kterou jsem dostal. Byla to moje práce a hodně jsem se toho naučil. Přeju si hlavně zdraví,“ svěřil se oslavenec Srstka, kterému je osmdesát.

Jeho zřejmě nejslavnější rolí je však postava studenta večerní průmyslovky Mužíka ve filmu Marečku, podejte mi pero!, v níž pronáší proslulý výrok "Hliník se odstěhoval do Humpolce".

Herec je po druhé ženatý. Z prvního manželství má syna Jiřího Srstku, který byl v letech 1993 – 2001 ředitelem Národního divadla.

Žádné velké oslavy prý Srstka nechystá, jen rodinnou malou oslavu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít