Co stojí za smrtí oblíbeného českého herce? Může za ni tajemství, které vyplulo na povrch pár dnů před jeho nečekaným koncem?

 Celebrity 
26. září 2015 00:06 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Svým zraněním podlehl Jiří Hrzán dva dny po osudném pádu, 24.9. 1980 archiv ČT
Byl sice malý vzrůstem, ale stal se velkým hercem. Škoda, že hereckou kariéru Jiřího Hrzána před 35 lety předčasně ukončila náhlá smrt.

Přestože Jiří špatně vyslovoval písmeno "ř" a měl potíže s koktáním, svůj problém dovedl mistrně proměnit v legraci jak v divadle, tak i před kamerou. Patřil mezi výrazné mladé osobnosti českého herectví. Získal angažmá v Semaforu a od roku 1965 účinkoval v souboru pražského Činoherního klubu.

Jeho rebelská povaha a stále častější alkoholové excesy ovšem stály za tím, že dostal z divadla vyhazov. Přátelé i rodina jsou přesvědčeni, že to byl první hřebíček do pomyslné rakve. Nikdy se s výpovědí vnitřně nesrovnal a bez divadla nedokázal zkrátka žít. Stále více propadal nezřízenému pití a alkohol neměl pod kontrolou ani v poslední den svého života.

Osudný den se rozhodl jet za svojí bývalou láskou do Ladovy ulice. Nikdo v té době netušil, že ona vdaná paní je matkou jeho utajovaného syna. S tajemstvím, které držel léta pod pokličkou, se svěřil své blízké kamarádce až pár dnů před svou smrtí. Možná právě tato žena může nevědomky za Hrzánovu předčasnou smrt. Jel za ní do bytu a dožadoval vstupu. Vyhrožoval, že když ho dovnitř nepustí dveřmi, vleze za ní oknem.

Tato slova byla zřejmě poslední v jeho životě. Když šplhal po římse v pátém patře, uklouzl a spadl. Zemřel 24. září 1980, dva dny po převozu do nemocnice.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47