Přemýšlíte o permanentním make-upu? Přinášíme vám rozhovor s Evou Štědrou, odbornicí s osmnáctiletou praxí v oboru.

 Life & Style 
26. května 2014 12:30 / Jitka Jahodová
  0
📷
5 fotografií v galerii
U Evy Štědré si můžete být jisti, že jste ve správných rukách Foto: Slovanský dům Clinic
Eva Štědrá, manželka Karla Štědrého se již mnoho let věnuje permanentnímu make-upu. Nyní se přesunula do nového působiště v Praze do Slovanského domu Clinic. Působí zde spolu s MUDr. Věrou Terzijskou, odbornicí na estetickou dermatologii a přímo na tom samém místě najdou zákazníci i stomatologickou ordinaci.

Pro ženy, které uvažují o zkrášlení, tu máme krátký rozhovor s paní Štědrou o permanentním make-upu:

1. S čím za vámi zákaznice chodí nejčastěji?
Děláme oční linky, obočí, kontury rtů s probarvením. Navíc máme tu výhodu, že jsem ve spojení s lékaři a ti nám dělají anestezii, takže ty rty vůbec nebolí. Jinak jsou hodně citlivé. Ale máme tu hezkou techniku na obočí a vypadá pak velice přirozeně. Děláme jen tenoučké chloupky a to v poslední době ženy využívají nejvíc, protože to vypadá přirozeně. I paní Olga Menzelová si ho nechávala dělat. Je to výborné jak pro ženy, které potřebují obočí zahustit, i pro ty, které nemají vůbec žádné.

2. Chodí za vámi ženy se špatně provedeným make-upem?
Chodí a bohužel často. Ovšem mnohdy se s tím nedá vůbec nic dělat a jediné východisko je laser. Musí jít na odstranění.

3. Permanentní make-up vydrží už napořád?
Ne, proto by se správně měl nazývat mikro-pigmentace. Například v Německu už se výraz permanentní make-up nesmí používat, protože jedna žena se soudila, že jí to za tři roky vypadlo a chtěla vrátit peníze. Ve smlouvě podepisovala permanentní a to znamená trvalý. Proto se tomu začíná říkat mikro-pigmentace, ale u nás stále přetrvává původní název.

4. Jak dlouho tedy mikro-pigmentace vydrží?
Od dvou do čtyřech až pěti let. Je to hodně individuální. Mladším děvčatům vydrží kratší dobu, protože se pokožka rychleji regeneruje a ženám středního a vyššího věku vydrží déle. Když máte zdravý a silný lymfatický systém, který odbourává cizorodé látky, tak vám to bohužel taky vydrží kratší dobu. Ale kvůli tomu svým klientkám nabízíme, že když přijdou do dvou let od prvního zákroku, uděláme jim oživení barvy a mají 30% slevu. Ony za to totiž nemohou a my také ne.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008