Deset věcí, které jsme vyšťárali na tajnůstkářku Meryl Streep. Tohle je prostě umělkyně každým coulem.

 Celebrity 
18. dubna 2014 06:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kdo se chce o oscarové herečce něco dozvědět, musí hodně hledat Foto: Twitter
I když je Meryl Streep profesionální herečka již od roku 1970 a každý z vás viděl alespoň jeden film s ní, v soukromí si drží odstup. Vážná žena, jejíž práce je respektována po celém světě, jelikož se svému řemeslu doopravdy věnuje. Ale abyste se něco přeci jen dozvěděli, vyhrabali jsme pro vás pár zajímavých faktů o této tajemné ženě.

1. Celým jménem Mary Louise Streep se narodila 22. června 1949 ve městě Summit v New Jersey. Její narozeniny spadají pod astrologické znamení Raka, což by mohlo vysvětlovat její pečlivě střežené soukromí a oddanost k domovu a rodině.

2. Z otcovy strany má německý a švýcarský původ a z matčiny německý, anglický a irský. Meryl je vzdálenou příbuznou kvakerského vůdce Williama Penna – bojovníka za svobodu vyznání a zakladatele Pensylvánie.

3. Na střední škole Bernards v New Jersey byla velmi populární roztleskávačkou a byla považována za královnu školy (jestlipak se taky chovala jako protivná sprostá holka...).

4. Je silně věřící. Ačkoliv se dala k presbyteriánům, údajně kdysi milovala katolické mše kvůli rituálům, jenž v průběhu bohoslužby konala s přáteli.

5. Streep je velmi vzdělaná žena. Získala bakalářský titul umění na Vassar College a další umělecký titul na Yale. Také obdržela čestný doktorát výtvarných umění od univerzity Princeton.

6. Má stabilní manželství a čtyři děti navzdory své slávě a bohatství. Za sochaře Donalda Gummera se provdala roku 1978, mají syna Henryho a tři dcery Mamie, Grace a Louisu.

7. Získala řadu prestižních ocenění. Má za sebou sedmnáct nominací na Oscara a z toho tři vítězství za role ve filmech Kramer vs. Kramer, Sophiina volba a Železná lady. Nominována byla například za Julie a Julia, Madisonské mosty či Francouzova milenka

8. Umí se skvěle adaptovat do libovolného žánru. S přehledem ovládá jak vážné role, tak komediální.

9. Zůstává stále nohama pevně na zemi a nemá nos nahoru. Meryl je známá perfekcionistka, pokud jde o herectví. Na každou roli se pečlivě připravuje a dá do ní celé své srdce.

10. Spousta lidí ji miluje, ale taková Katharine Hepburn ji doslova nemůže vystát. Otevřeně ji nenávidí a kritizuje její práci. Na druhou stranu, od filmové hvězdy Bette Davis obdržela osobní dopis s velikou chválou.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod